Softelligence a ajuns la 3,5 milioane de euro venituri in ultimul an si a lansat o platforma pentru banci si asiguratori. Am vorbit despre planurile sale la Ziua Zero.

Teodor Blidarus este managing partner la Softelligence si presedinte al ANIS Romania. A lansat de curand Fintech OS, o platforma de servicii digitale pentru institutii financiare. Am vorbit pe larg despre traseul antreprenorial si despre ultimele creatii Softelligence la emisiunea Ziua Zero.

3,5 milioane in 2016

"A fost cel mai bun an. Facem 10 ani. Primii doi ani au fost mai discreti. Vom inchide cu aproape 3,5 milioane de euro, cu 70% mai mult decat anul trecut. Profit mai mult decat dublu fata de anul trecut, numar de angajati dublu", a explicat Teodor Blidarus.

Motivul? "De la an la an inceput sa facem mai putine lucruri gresite in zona de management si e un lucru important. Avem doua directii de dezvoltare a firmei: exportul, am inceput sa lucram cu firme de afara, cu preponderenta in Marea Britanie si Uniunea Europeana. Apoi, investitia pe care am facut-o in produs de proprietate intelectuala, care a adus 30% din veniturile Softelligence, chiar daca a fost un an in care am lucrat in stealth mode. Pe 28 noiembrie am lansat oficial platforma", spune presedintele ANIS.

Ce e Fintech OS?

Fintech OS e o platforma pentru digitalizarea serviciilor institutiilor financiare - banci, IFN-uri, companii de brokeraj si firme de asigurari. "Ce inseamna digitalizare? Transformarea digitala in servicii digitale se axeaza pe doi piloni principali: cum imbunatatesti experienta clientilor in raport cu banca si cum automatizezi si optimizezi procesele interne ale companiilor", explica Blidarus.

"Vrem sa transparentizam relatia cu clientul final. Te poti gandi la o banca, care prin canale digitale - mobile sau online - pun la dispozitia clientilor finali produse financiare: asigurari, imprumuturi, depozite. Noi le-am dat o platforma digitala online, prin care clientul final sa-si poata obtin un imprumut in maxim 10 minute, sa deschida un cont bancar in cinci minute, sa-si emita o polita de asigurare in 10 de minute. Digitalizarea nu se refera doar la B2C. Multe proiecte ale noastre au vizat canale mai traditionale ca vanzarea directa - canalul de brokeri, sucursalele. Am dotat oamenii care interactioneaza cu clientul cu o platforma mobila prin care sa aiba raspunsuri imediate pentru client, sa-i poata sa deschida un cont in cinci minute. Avantajele sunt foarte mari. O forta de vanzari care are o experienta mai buna, se traduce intr-un client cu o experienta mai buna. Daca omul de vanzari e mai preocupat de tine, decat sa plimbe hartii, inseamna ca poate sa inteleaga mai bine", a mai spus seful Softelligence.

Fintech OS are aproape 20 de clienti corporate si proceseaza peste 2 milioane de tranzactii lunare in zona financiara. Blidarus crede ca inovatia e o idee pusa in practica, asa ca au lucrat mult inainte sa lanseze aceasta solutie. "Doi ani de zile noi am investit intr-o tehnologie care ne permite sa construim aceste aplicatii de 5-10 ori mai repede decat mijloacele traditionale de construire de software. Clientii nostri sunt liderii pietei. Avem NN, Allianz, Provident, ING, companii din financial district din Londra", a spus Blidarus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri