Romania este in topul mondial al tarilor participante la evenimentul Hour of Code (Ora de Programare), dupa Statele Unite, Canada si Italia, fiind a doua tara din Europa ca numar de evenimente organizate.

Romanii au ales sa incerce o ora de programare in perioada 5-11 Decembrie 2016, demonstrand inca o data interesul crescut pentru tehnologie si programare, mai ales in randul elevilor si tinerilor. Platforma ro.code.org a fost accesata in doar o saptamana de peste 1.500.000 de utilizatori unici.

Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul desfasurat anul acesta intre 5 si 11 decembrie, este cel mai mare eveniment educational din istorie care isi propune sa apropie elevii de tehnologie si sa le ofere sansa de a-si descoperi pasiunea pentru una dintre cele mai cautate si apreciate aptitudini la nivel international - programarea. In cadrul unui eveniment de o ora, fiecare roman a putut invata bazele programarii cu ajutorul resurselor puse la dispozitie in mod gratuit pe site-ul ro.code.org.

Sunt un "tanar" de 70 de ani si ma incearca nostalgia tineretii. Pe timpul tineretii mele nu existau nici macar cuburile colorate si singurele activitati ludice se rezumau la betele confectionate din nuielele de salcie sau alun. Acum ca am calculator si minime notiuni de navigare pe net, parca ma incearca o nostalgie si ceva ma impinge mai departe. De aceea v-as intreba daca nu cumva este prea tarziu de a face fata unui curs de programare pe calculator. Timp am, concediul meu anual este de 365 de zile si odata la 4 ani am o zi bonus. Credeti ca pot face fata unui curs de 7-14 ani?” - Acesta este unul dintre sutele de mesaje speciale pe care le-au primit coordonatorii evenimentului.

Este cel de-al treilea an in care Hour of Code are loc in Romania, iar numarul evenimentelor inregistrate a crescut constant. In 2016, aproape 1.900 de evenimente Hour of Code au fost organizate in toate colturile tarii - de la gradinite pana la universitati, asociatii, companii, biblioteci sau centre de educatie incluziva.

“Va multumim! Pentru noi este un eveniment deosebit: este pentru prima data cand elevii cu cerinte educationale speciale de la scoala noastra participa la “Hour of Code”. Copiii sunt foarte mandri si motivati”, a declarat Teodora Popescu, profesor organizator.

Hour of Code Romania este rezultatul efortului comun prin care companiile, organizatiile, institutiile, profesorii, elevii, sustinatorii si ambasadorii care au inteles aceasta nevoie a secolului 21 s-au implicat activ in promovarea si organizarea unei ore de programare pentru romanii care pot astfel sa isi descopere o pasiune pentru tehnologie.

“Mai mult decat numarul mare de participanti, a fost extraordinar sa vedem bucuria elevilor din toate colturile tarii. Credem ca valoarea mare a proiectului este data de participarea copiilor din medii defavorizate sau din zone ale tarii ce in mod normal nu au o expunere catre tehnologie sau evenimente precum Hour of Code.”, a declarat Alin Chiriac, Founder & CEO Adfaber.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri