Operatorul mobil Vodafone Romania a distribuit actionarilor dividende pentru 2005 in valoare de 508,26 milioane lei si va mai acorda inca 226 milioane lei, pana in martie 2007, dar nu mai tarziu de finele anului viitor, a informat un document al companiei publicat in Monitorul Oficial.

Conform unei hotarari adoptate de adunarea generala a actionarilor la 3 aprilie 2006 si publicata in Monitorul Oficial, suma aferenta dividendelor pentru 2005 se ridica la 734,36 milioane de lei (aproape 203 milioane de euro, la cursul mediu de 3,6234 lei/euro, anuntat de BNR pentru anul precedent).

La finele lunii august, actionarii Vodafone Romania au aprobat decalarea efectuarii platilor pentru dividendele ramase declarate pentru anul 2005 pentru luna martie 2007, dar nu mai tarziu de luna decembrie 2007.

Plata dividendelor se va face lunar cu conditia ca o suma maxima in numerar de aproximativ 25 milioane de dolari sa ramana in conturile bancare ale Vodafone Romania. Conducerea executiva a Vodafone Romania va determina in fiecare luna suma ce poate fi distribuita pentru efectuarea platilor catre actionarii societatii.

Actionarii au declarat ca renunta la dreptul de a cere dobanda sau alte penalitati de la companie in legatura cu neplati sau decalari de plati de dividende.

In cursul lunii aprilie 2005, operatorul roman a devenit Vodafone Romania, schimbandu-si denumirea din Connex - Vodafone.

La data stabilirii sumei aferente dividendelor pentru 2005, insa, adica la inceputul lunii aprilie a anului trecut, actionarii companiei de telefonie mobila erau Mobifon Holdings cu 79,9% si Vodafone Europe cu 20,09%.

Grupul britanic Vodafone a preluat, in mai anul trecut, un pachet reprezentand 79% din capitalul social al Mobifon de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) . in urma achizitiei, grupul controleaza 99,1% din actiunile operatorului roman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri