Microsoft va investi aproximativ 7,5 miliarde de dolari in sectorul de cercetare si dezvoltare, in anul fiscal 2007, cu 1,3 miliarde de dolari peste suma prevazuta anterior, a declarat directorul executiv al companiei, Steve Ballmer.
Ballmer a lansat aceasta previziune cu ocazia unei intalniri de afaceri, desfasurata la Madrid. "Estimez ca aproximativ o jumatate de miliard de dolari din aceasta suma va fi cheltuita in Europa", a adaugat acesta.Aceasta cifra reprezinta o crestere importanta a investitiilor, fata de cele anuntate de Ballmer in mai, de 6,2 miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Microsoft depune eforturi pentru a le demonstra investitorilor ca poate concura cu Google sau cu Yahoo in domeniul cercetarii pe internet.
Ballner a declarat, in repetate randuri, in trecut, ca Microsoft nu are concurent in recrutarea de personal. "Avem, in sfarsit, un concurent, pe Google, in cautarea de noi talente", a declarat, marti, directorul Microsoft.

Ballmer a fost invitat in Spania sa vorbeasca despre inovatia in domeniul afacerilor si a mai declarat, cu aceasta ocazie, ca mai mult de jumatate din angajatii Microsoft care lucreaza in Statele Unite, in domeniul cercetarii si dezvoltarii, au fost recrutati din strainatate si ca aproximativ o mie dintre acestia sunt vorbitori de limba rusa. Compania isi va extinde activitatea de cercetare si in centrele din India si China, care, a adaugat Ballmer, vor deveni foarte importante pentru recrutarea de noi talente in viitor.

In cadrul unei alte vizite europene de luni, de aceasta data in Italia, Ballmer a declarat ca Microsoft a facut schimbari in cadrul noului sistem de operare Vista, pentru a se conforma solititarilor UE si pentru a asigura compatibilitatea acestui program cu cele produse de companiile rivale. Ballmer a reiterat aceste declaratii in fata audientei din Madrid si a spus ca Vista va fi compatibil cu regulile europene antitrust. Cu toate ca executivul european nu si-a dat, inca, acordul in privinta sistemului de operare produs de Microsoft, directorul gigantului american s-a declarat increzator in viitoarea comercializare a Vista.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri