BlackBerry prezinta ultimul telefon produs de propria divizie hardware

Inainte sa renunte la productia proprie, BlackBerry va mai lansa un ultim telefon produs de propria divizie hardware.

Canadienii de la BlackBerry isi iau la revedere de la piata telefoanelor in calitate de producator, cu un ultim smartphone, numit Mercury si prezentat subtil la CES 2017. Cu o constructie care imprumuta elemente folosite de flagship-urile momentului, precum marginile rotunjite si liniile de semnal de pe spate, BlackBerry reuseste sa-si faca fanii sa regrete ca nu va mai produce telefoane, conform News.ro.

Mercury, pe numele sau de cod care nu este sigur ca va ramane si dupa lansarea oficiala, este un smartphone ce revine la radacinile companiei. In locul unui ecran mare, BlackBerry a facut loc unei tastaturi fizice, obtinand un dispozitiv care aduce cu cele din vremurile bune ale companiei. Este o raritate: un smartphone cu Android dotat cu tastatura fizica QWERTY, ce va fi apreciata de cei care inca nu s-au adaptat tastaturilor virtuale.

Desi nu au fost comunicate dotarile hardware, sunt evidente cateva trasaturi. Printre acestea, faptul ca Mercury are un port USB-C, iar cititorul de amprente este integrat in tasta spacebar - o abordare originala care nici nu avea cum sa fie aleasa de restul producatorilor, care nu fac telefoane cu tastaturi fizice. Mercury va fi ultimul telefon produs de BlackBerry. Brandul BlackBerry va continua sa existe, insa compania canadiana a externalizat productia hardware catre chinezii de la TCL.

Citeste si:
Mobile World Congress 2019: Cele mai noi tehnologii si gadgeturi
Mobile World Congress 2019:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock/Pieter Beens

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri