Chiar avem nevoie de telefoane mobile cu RAM cat ale computerelor? Se pare ca ASUS considera ca nu strica. Compania asiatica devine prima din lume care a anuntat un smartphone cu 8 GB de RAM, dupa ce anul trecut un terminal cu 6 GB nu era mai rapid, in practica, decat un iPhone cu doar 2 GB.

Cu toate acestea, extra RAM-ul din noul ASUS ar putea fi folosit la anumite facilitati precum camere cu realitate amplificata sau faciitati Daydream virtuale, scrie presa internationala.

Dezvaluit la CES 2017, Asus ZenFone AR are un ecran Super AMOLED QHD de 5,7 inci (rezolutie de 2.560 x 1.440), Gorilla Glass 4, procesor Snapdragon 821, 6 sau 8 GB RAM, baterie 3.300 mAh cu suport Qualcomm Quick Charge 3.0, urmand sa ruleze sistemul de operare Android 7.0 Nougat.

Camera are patru camere, trei pe spate, parte din sistemul TriCam necesar pentru facilitatile augmentate Project Tango, principala avand 23 de megapixeli, in timp ce pe partea frontala Asus ZenFone AR va avea o camera de 8 MP cu wide-angle selfie.

Pe hartie, unul dintre lucrurile care ar putea dezamagi este ca Asus nu a echipat telefonul cu procesorul Qualcomm Snapdragon 835, cip-ul principal al acestui an.

Pretul nu a fost facut public, telefonul urmand a fi lansat, insa, primavara aceasta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri