Retailerului Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a semnat un contract de inchiriere pentru un depozit de 15.000 de metri patrati in parcul logistic din apropiere de Bucuresti, P3 Bucharest, se arata intr-un comunicat transmis joi de dezvoltatorul parcului logistic P3.

“Altex este chirias al parcului P3 Bucharest de 12 ani.(...) Prin alegerea de a se extinde in P3 Bucharest, Altex va beneficia de angajamentul nostru de a construi spatii logistice de cea mai inalta calitate, cu costuri operationale reduse, precum si de servicii premium”, a declarat seful P3 Romania, Blake Horsley, conform News.ro.

Prin acest acord, Altex isi dubleaza suprafata hub-ului logistic. Altex, liderul pietei de retail offline din Romania, a obtinut in 2015 venituri totale de 1,97 miliarde lei (438 milioane euro), in crestere cu 30,5% fata de 2014, cand au fost inregistrate venituri totale de 1,51 miliarde lei (340 milioane euro), potrivit datelor trimise la Ministerul Finantelor.

In retailul offline, principalul concurent al Altex este Flanco. Pe zona de online, unde liderul pietei este eMag, Altex se afla in topul celor mai importanti trei retaileri. In Romania, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la inceputul anului 2015 si care cuprinde in prezent 11 depozite, cu o suprafata totala de 305.000 de metri patrati.

La inceputul acestui an, fondul suveran al statului Singapore, GIC, a finalizat procesul de achizitie a P3 de la companiile TPG Real Estate si Ivanhoe Cambridge. Acordul, care evalueaza compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anuntat in luna noiembrie 2016, dar s-a finalizat dupa ce au fost obtinute toate aprobarile autoritatilor de concurenta.

Sursa foto: Shutterstock/ pixfly

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri