In urmatorii 10 ani, viata noastra va fi tot mai legata de \"aplicatiile\" Internetului, astfel incat va deveni o atractie \"irezistibila\" pentru atacuri teroriste si control guvernamental. Asa reiese dintr-un recent sondaj american.
Studiile despre dependenta fata de Internet nu mai reprezinta de ceva vreme o noutate. Medicii pe de-o parte, imbinarea business-tehnologie pe de alta parte, confirma rolul si pozitia Internetului in lumea de azi. O pozitie castigata in timp-record si care inca nu are timp sa priveasca in urma. Viitorul Internetului in "lumea tehnologica" preocupa deopotriva pe studenti, oameni de afaceri, "observatori", o multime "guru" ai noilor vremi. Ultimul studiu din domeniu, realizat de Pew Internet si American Life Project, nu arata deloc "roz" pentru urmatorii 10 ani. 66% dintre americanii participanti la sondaj sunt de parere ca SUA vor fi victima unui atac devastator (cel putin unul) asupra infrastructurii Internetului sau asupra retelei energetice nationale.

SECURITATEA "VIINETULUI". Viitorul este legat de tehnologie, de Internet (cu toate avatarurile sale), spun autorii studiului. Iar Internetul este legat de securitate. Cei mai multi internauti sunt preocupati (s-a descoperit un consens in aceasta problema) de amenintari informatice: virusi, viermi, troieni, tot mai numerosi si sofisticati. Iar urmarile atacurilor vor fi tot mai costisitoare.

"BIG BROTHER". Dupa cum arata ultimele tendinte, majoritatea produselor high-tech se indreapta catre conexiunea la Internet. Ca urmare, utilizatorii se asteapta la o crestere a arestarilor cauzata de supravegherea din partea autoritatilor (fie ele democratice sau totalitare). Pentru a vedea toate rezultatele sondajului, puteti accesa adresa http://www.pewinternet.org/PPF/r/145/report_display.asp. La acest studiu au participat aproximativ 1.300 de persoane, experti in tehnologie, oficiali ai indutriei IT din SUA, studenti, reprezentanti ai societatii civile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri