Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale lanseaza in consultare publica reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”, conform unui anunt al institutiei. Dezbaterea va cuprinde atat principiile de reglementare, cat si proiectul de lege, inainte ca acesta sa fie prezentat Guvernului in forma finala.

MCSI urmareste sa obtina punctele de vedere ale celor interesati de reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”.

Calendarul consultarii publice va fi organizat dupa cum urmeaza:

30 ianuarie 2017: MCSI va publica un chestionar referitor la principiile ce vor sta la baza reglementarii. Raspunsurile la intrebari si orice alt punct de vedere vor fi transmise prin intermediul chestionarului online pana la data de 28 februarie 2017.

1 martie – 30 iunie 2017: Proiectul de lege va fi redactat de catre un grup de lucru inter-institutional, pornind de la punctele de vedere primite.

Vineri, 31 martie 2017: MCSI va organiza o intalnire la sediul ministerului pentru a consulta partile interesate cu privire la elaborarea proiectului de lege privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”.

Iulie 2017: ministerul va publica spre consultare proiectul de lege. Proiectul va ramane in consultare publica pentru cel putin 30 de zile, timp in care ministerul va organiza cel putin o dezbatere la sediul MCSI pe marginea acestuia.

Septembrie 2017: urmare a procesului de consultare publica, ministerul va prezenta forma finala a proiectului de lege in Guvern.

Despre chestionar

Chestionarul este organizat in 3 sectiuni, fiecare acoperind una dintre temele majore de dezbatere: valabilitatea inregistrarii domeniului, gestionarea Domeniului de Nivel Superior „.ro” si stabilirea pretului pentru domenii.

Pentru a putea intelege si contribui la principiile care vor sta la baza legii privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior „.ro”, consideram utila documentatia la care se face referire in randurile de mai jos.

Numarul total de domenii „.ro” inregistrate este de aproximativ 901.130, din care 44% sunt neutilizate.

Registrarul RoTLD incearca de mai multi ani sa includa taxa anuala pentru domeniile “.ro”, insa fara succes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri