In urma recentei adoptari a ordonantei de urgenta (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal si Codul de Procedura Penala privind abuzul in serviciu si a proiectului de lege privind gratierea, bursierii GovITHub se declara indignati si refuza sa isi continue activitatea sub coordonarea actualului guvern si a echipei sale de ministri.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat in 2016 ca urmare a unei initiative de implicare civica a specialistilor IT din mediul privat care isi doresc sa contribuie in mod activ la digitalizarea institutiilor publice si la imbunatatirea relatiei cetateanului cu statul.

Principiile care guverneaza activitatea GovITHub au la baza transparenta, implicarea civica si un sistem deschis de colaborare cu societatea civila, de tip open source, care a facut posibil ca in doar 4 luni de activitate GovITHub sa dezvolte proiecte cu impact national, care in alte conditii ar fi costat statul român peste 1 milion euro.

In acest context, deciziile guvernului actual luate in noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum si modul in care acestea au fost adoptate, invalideaza misiunea GovITHub si contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât si valorilor personale ale bursierilor. Asadar, bursierii GovITHub au luat in regim democratic hotarârea sa inceteze colaborarea cu actualul guvern.

Prin aceasta pozitie oficiala ne exprimam ingrijorarea pentru directia periculoasa in care se indreapta România si tragem un semnal de alarma privind valorile democratice ce trebuie protejate.

Citeste si:
Grindeanu (PSD): Nu susținem un guvern minoritar
Sorin Grindeanu (PSD): Nu...

Pe parcursul programului GovIT Hub am avut parte de sustinerea a sute de voluntari, care impartasesc valorile noastre fundamentals si dorinta de modernizare a societatii romanesti. Proiectele finalizate cu succes cu ajutorul lor si a numerosi reprezentanti oficiali din administratia publica ne-au convins de viabilitatea aspiratiilor noastre de digitalizare, transparentizare si eficientizare.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri