Soricelul iPod trage dupa sine elefantul Macintosh. Asa ar putea fi descrisa situatia actuala de la Apple, care inregistreaza o crestere considerabila a vanzarilor pe segmental de computere ca urmare a succesului inregistrat de mp3 playerul sau
Apple Computer Inc. a dat publicitatii rezultatele financiare trimestriale, raportand cresteri ale vanzarilor mai mari decat cele estimate initial. Producatorul a inregistrat in perioada iulie septembrie un profit net de 546 milioane de dolari, in crestere cu 27% comparativ cu perioada similara din 2005. Veniturile companiei au crescut la 4,84 miliarde de dolari, cea mai importanta pondere fiind detinuta de vanzarile de iPod-uri si computere Macintosh.

Daca cresterea afacerilor Apple pe segmental de playere de muzica digitala este considerate deja ca fiind normala, majorarea vanzarilor de Mac-uri este pusa de analisti pe seama efectului de ecou al iPod-ului, scrie presa internationala. Practic, succesul gamei iPod a dus la imbunatatirea imaginii Apple, tot mai multi consumatori luand in calcul si alte produse ale companiei.

Apple a vandut in perioada mentionata peste 8,7 milioane de iPod-uri (crestere de 35 de procente de la an la an) si peste 1,6 milioane de computere Macintosh, in crestere cu 30%. Rezultatele trimestriale foarte bune intregesc un an extraordinary pentru Apple. Suntem foarte mandri de cele peste 39 de milioane de iPod-uri si 5,3 milioane de Mac-uri pe care le-am comercializat in ultimul an, a afirmat directorul executiv al Apple, Steve Jobs.

Anul 2007 va fi unul din cei mai bogati ani in produse noi pentru Apple din intreaga sa istorie, a mai afirmat Steve Jobs. Oficialii companiei au precizat ca nu se tem de intrarea Microsoft pe piata playerelor digitale (in noiembrie va fi lansat Zune), cota de piata detinuta de iPod (aproximativ 80%) fiind considerate ca intangibila.

Compania intentioneaza sa lanseze noi versiuni iPod, mai subtiri si in mai multe nuante de culori comparativ cu optiunile existente in acest moment. De asemenea, Apple se va concentra si pe segmental magazinelor online de muzica si filme, oferind deja spre comercializare pe iTunes filme ale mai multor case de productie. Veniturile trimestriale sunt estimate sa creasca pana la 6 - 6,2 miliarde de euro.

Apple se afla inca in plin scandal legat de manipulare bursiera, mai multi angajati ai companiei si partenerilor sai fiind anchetati. Steve Jobs si ceilalti manageri de la varful companiei au fost absolviti de orice banuiala in urma unei investigatii interne in cadrul Apple. Investigatia a avut in vedere mai multe optiuni preferentiale de cumparare a actiunilor companiei, optiuni care au fost acordate mai devreme decat se stabilise initial, permitand astfel posesorilor sa obtina profituri ilicite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri