Compania nipona Sony a anuntat in cursul zilei de ieri o reducere cu 62% a estimarilor pentru profitul pentru anul fiscal curent, din cauza costurilor produse de retragerea de piata a unor produse si de pierderile diviziei de jocuri electronice.

Revizuirea negativa a fost provocata de faptul ca Dell a retras 9,6 milioane de baterii pentru calculatorele portabile fabricate de catre Sony si de intarzierea lansarii pe piata europeana a consolei pentru jocuri electronice PlayStation 3.

Sony si-a redus estimarile pentru profitul operational pentru anul fiscal care se incheie in martie 2007, pana la 50 de miliarde de yeni, respectiv aproape 421 de milioane de dolari, de la estimarile anterioare, din luna iulie, care erau de 130 de miliarde de yeni. Compani si-a redus, de asemenea, previziunile pentru profitul net, cu 38%, pana la 80 de miliarde de yeni.

Sony va economisi 51 de miliarde de yeni pentru costurile legate de retragerea bateriilor sale, care, din cauza defectiunilor se supraincalzesc si, uneori, pot lua foc.

"Amploarea acestei revizuiri negative este mai mare decat se estima", a declarat analistul de la Mitsubishi UFJ Securities, Masahiko Ishino, care a adaugat ca, desi "costurile pentru retragerea bateriilor s-au incadrat in previziunile anterioare, revizuirea evidentiaza problemele pe care Sony le-a intampinat pe segmentul jocurilor electronice".

Sony anticipeaza pierderi duble pentru filiala sa de jocuri, raportat la estimarile anterioare, adica de doua sute de miliarde de yeni. Pierderile vin dupa ce Sony a redus, cu 20%, pretul unui model al Play Station 3 pe piata japoneza, pentru a stimula cererea.