Dupa cateva luni bune de testare, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat o noua versiune a celui mai utilizat software de navigare pe Internet la nivel modial, Internet Explorer 7, care va contine elemente suplimentare de securitate si va permite totodata navigarea mai eficienta in mediul online

Noua versiune a browser-ului de navigare online Internet Explorer 7 este disponibil atat pentru utilizatorii sistemului de operare Windows XP, cat si cel mai probabil, de utilizatorii Windows Vista,programat pentru lansarela inceputul anului viitor.

Ce va aduce nou acest browser? In primulrand, pentru a imbunatati sistemul de securitate in spatiul virtual, Internet Exporer 7 ii va avertiza pe utilizatori in cazul solicitarii unei pagini de Internet care nu prezinta siguranta, afisand diferite culori in bara de adresa.

In acelasi timp, Internet Explorer 7 va avea incorporata si o functie antiphishing, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa detecteze fraudele mai usor .

In ultimul timp, Mozilla Firefox, lansat in 2004, a atras un numar tot mai mare de utilizatori, avand integrate elemente care permit navigarea mai eficienta pe Internet.Windows Live va fi motorul de cautare de referinta pentru IE 7, iar utilizatorii vor avea optiunea de a instala si produse concuente. Pentru utiliatorii Mozilla Firefox, motorul de cautare de referinta in Statele Unite este bineinteles Google.Popularitatea Firefox continua sa creasca in ciuda unui numar de probleme serioase de securitate, care au dus la lansarea unei serii de update-uri la Firefox in ultimele luni.

Rezultatele lunii octombrie pentru piata broserelor la nivel global

Browser Cota de piata

Internet Explorer 86%
Mozilla Firefox 11,5%.
Safari (produs de Apple) < 2%
Opera (produs de OperaSoftwar) < 2%

Sursa: Internet OneStat.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri