Dupa cateva luni bune de testare, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat o noua versiune a celui mai utilizat software de navigare pe Internet la nivel modial, Internet Explorer 7, care va contine elemente suplimentare de securitate si va permite totodata navigarea mai eficienta in mediul online

Noua versiune a browser-ului de navigare online Internet Explorer 7 este disponibil atat pentru utilizatorii sistemului de operare Windows XP, cat si cel mai probabil, de utilizatorii Windows Vista, programat pentru lansare la inceputul anului viitor.
  
Ce va aduce nou acest browser? In primulrand, pentru a imbunatati sistemul de securitate in spatiul virtual, Internet Exporer 7 ii va avertiza pe utilizatori in cazul solicitarii unei pagini de Internet care nu prezinta siguranta, afisand diferite culori in bara de adresa.

In acelasi timp, Internet Explorer 7 va avea incorporata si o functie antiphishing, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa detecteze fraudele mai usor .

In ultimul timp, Mozilla Firefox, lansat in 2004, a atras un numar tot mai mare de utilizatori, avand integrate elemente care permit navigarea mai eficienta pe Internet. Windows Live va fi motorul de cautare de referinta pentru IE 7, iar utilizatorii vor avea optiunea de a instala si produse concuente. Pentru utiliatorii Mozilla Firefox, motorul de cautare de referinta in Statele Unite este  bineinteles Google. Popularitatea Firefox continua sa creasca in ciuda unui numar de probleme serioase de securitate, care au dus la lansarea unei serii de update-uri la Firefox in ultimele luni.

Rezultatele lunii octombrie pentru piata broserelor la nivel global

Browser Cota de piata

Internet Explorer 86%
Mozilla Firefox 11,5%.
Safari (produs de Apple) < 2%
Opera (produs de Opera Softwar) < 2%

Sursa: Internet OneStat.com.  


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cel mai bun antivirus: solutiile care te protejeaza de atacuri