Motorul de cautare Google, care a evitat saptamani intregi sa raspunda solicitarilor editorilor de ziare belgiene francofone, a acceptat sa colaboreze cu acestia, transmit surse apropiate de Copiepresse, care se ocupa de drepturile de autor ale acestor ziare. Cu toate acestea, colaborarea tehnica nu inchide contenciosul existent intre Google si editori, care se opun difuzarii de catre portal a continutului ziarelor in cauza, fara plata unei remuneratii.

Condamnat la 5 septembrie sa retraga de pe Google News toate articolele si fotografiile din presa belgiana francofona, cu pedeapsa unei amenzi de un milion de euro pentru fiecare zi de intarziere, Google a solicitat rejudecarea cazului. O noua audiere va avea loc la 24 noiembrie, conform NewsIn. Intre timp, Google a incercat sa obtina suspendarea platii amenzilor, in asteptarea audierii de la 24 noiembrie, insa acest lucru i-a fost refuzat.

Colaborarea cu editorii nu reprezinta pentru Google decat o modalitate de a scapa, in viitorul arpopiat, de o sanctiune financiara, care creste pe zi ce trece, in speranta ca tribunalul de la Bruxelles va da o sentinta in favoarea companiei de Internet.

Concret, compania Google a solicitat saptamana aceasta avocatului Copiepresse sa ajute Google sa identifice si sa retraga de pe Google News toate acele continuturi interzise de justitia belgiana, conform declaratiilor presedintei asociatiei, Margaret Boribon.

In schimb, Google va trebui, conform Boribon, sa accepte sa referentieze din nou ziarele belgiene, cum este "Le Soir", "L'Echo" sau "La Libre Belgique" pe motorul de cautare.

Incepand cu decizia luata la inceputul lunii septembrie, compania americana, a incetat, intr-adevar, sa trimita internautii pe paginile de primire ale acestor ziare. Amenzile pentru nerespectarea deciziei justitiei de la data de 5 septembrie se ridica la suma de 35 de milioane de euro, care va fi blocata de indata ce Google va retrage tot continutul aflat in litigiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri