Logitech International a anuntat achizitionarea Slim Devices Inc., un pionier in dezvoltarea sistemelor muzicale care furnizeaza solutii bazate pe reteaua de acasa. Logitech a achizitionat Slim Devices din Mountain View, Calif., pentru suma de 20 milioane de dolari numerar plus o posibila plata in functie de performante, legata de atingerea anumitor obiective financiare viitoare.

Ne concentram asupra oamenilor care doresc sa asculte si sa controleze muzica digitala de oriunde din locuinta lor. Slim Devices aduce un plus de experienta in furnizarea unui continut audio superior calitativ precum si o comunitate angajata in dezvoltarea solutiilor profesioniste. Slim Devices completeaza tehnologia Logitech existenta astfel incat sa ne putem indeplini promisiunile fata de iubitorii de muzica digitala, a declarat Guerrino De Luca, presedinte si CEO Logitech.

Intr-un studiu recent desfasurat online in S.U.A. si sustinut de firma de cercetare Parks Associates, aproape jumatate din respondenti, caracterizati ca iubitori de muzica, si-au expirmat interesul fata de posibilitatea de a putea asculta melodiile dorite oriunde si oricand si o treime dintre acesti respondenti s-au aratat foarte interesati de ascultarea muzicii de pe Internet sau computer pe sistemele lor stereo.

Potrivit Tricia Parks, CEO al Parks Associates, noi previzionam ca folosirea serviciilor de descarcare a muzicii si radio online vor ajunge la aproape un miliard de dolari in 2006 numai pentru S.U.A. De asemenea, consideram ca in S.U.A. se va inregistra o crestere anuala de trei miliarde de dolari pana in 2010. Aceste cifre nu iau in considerare veniturile importante inregistrate din comercializarea adaptoarelor si telecomenzilor necesare. Evident, momentul ales de Logitech pentru achizitionarea Slim Devices este excelent, la fel cum a fost si preluarea afacerii Harmony

Compania Slim Devices a fost fondata in 2001 de Sean Adams, CEO, si de Dean Blackketter, ofiter sef responsabil de problemele tehnologice. Compania a colaborat cu o comunitati din intreaga lume pentru dezvoltarea software-ului SlimServer, imbunatatind produsele Squeezebox si Transporter, precum si SqueezeNetwork, care furnizeaza continutul audio de pe Internet, fara a fi necesara conexiunea la un computer.

Potrivit celor doua parti, Slim Devices va deveni un grup distinct in cadrul unitatii business de Divertisment si Comunicatii la Logitech si va fi condusa in continuare de Sean Adams.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri