Autoritatea contractanta este Ministerul de Finante, prin Oficiul de Plati si Contracte Phare, iar beneficiarul este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane.

Proiectul este finantat de Phare si are o valoare aproximativa de 9 milioane de euro. Licitatia a avut loc in luna mai 2006, printre ceilalti candidati numarandu-se Telvent Spania, Romsys, Ericsson, Sagem, Alcatel Romania si Intrarom. Criteriul de adjudecare a fost cel mai avantajos pret, in conditiile indeplinirii cerintelor tehnice solicitate prin caietul de sarcini.
Contractul a fost semnat in luna octombrie 2006, urmand ca pana la sfarsitul lunii octombrie 2007 sa fie finalizate toate lucrarile, conform NewsIn.

Lucrarile constau in livrarea de echipamente pentru infrastructura retelei de comunicatii voce-date precum echipamente de transport bazat pe microunde, fibra optica si echipamente pentru retele. Sistemul realizat de Siemens va constitui in judetele enumerate mai sus infrastructura de transport pentru subsistemele necesare sistemului integrat de securizare a frontierelor pentru granita de nord-vest si sud-vest a Romaniei (sistemul IT si sistemul de radio comunicatii digitale mobile).

Sistemul IT din dotarea Politiei de Frontiera va trebui sa faca fata cerintelor Uniunii Europene, sa functioneze in timp real si sa asigure astfel mobilitatea si accesul la informatiile necesare desfasurarii activitatilor specifice (control trecere frontiera) conform cerintelor impuse de integrarea in UE si in spatiul Schengen (accesul la sistemul informatic Schengen si Eurodac controlul migratiei de persoane).

Siemens va mai asigura, de asemenea, infrastructura de lucrari civile (turnuri, bransamente electrice, surse de alimentare), important fiind faptul ca furnitura este locala, Siemens colaboreaza cu subcontractori din Romania. Compania a mai incheiat anul acesta un contract in valoare de peste cinci milioane de euro pentru extinderea retelei de comunicatii voce-date pentru granita de nord-est a Romaniei, judetele Suceava si Botosani. Pentru acest contract, lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul lunii februarie 2007.