Red Hat, Inc. (NASDAQ: RHAT), lider global in furnizarea de solutii open source pentru companii a anuntat recent rezultatele financiare pentru ultimul trimestru si anul fiscal incheiat la 28 februarie 2005.
Venitul total pentru ultimul trimestru al anului fiscal 2005 a fost de 57,5 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 56% pentru intreg anul. Pentru intreg anul fiscal 2005, venitul total a fost de 196,5 milioane dolari, cu o crestere de 58% comparativ cu anul fiscal 2004.

Veniturile din abonamente au fost de 45,4 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului fiscal 2005, o crestere de 92% pe intreg anul.

Compania a generat 30,6 milioane dolari in flux de numerar din operatiuni desfasurate in ultimul trimestru al anului fiscal 2005. Acest lucru a condus la un flux de numerar pentru operatiuni pe intreg anul fiscal 2005 de 122,2 milioane dolari, acest lucru reprezentand o crestere de 100% comparativ cu anul fiscal 2004.

Dupa ce au fost alocate 54,8 milioane dolari pentru a reinvesti actiunile de-a lungul trimestrului, lichiditatile si investitiile au insumat 929 milioane dolari pe 28 februarie 2005.

La sfarsitul anului fiscal 2005, balanta de venit total a companiei a fost de 137,3 milioane dolari, acest lucru reprezentand o crestere anuala de 86%.
Suntem incantati de avantul puternic a pietei de Linux si de afacerea noastra in particular, a comentat Charlie Peters, Executive Vice President si Chief Financial Officer la Red Hat. Bazandu-ne pe informatiile facute publice disponibile, apreciem ca rata de crestere a veniturilor din abonamente este de sase ori mai mare decat a furnizorului numarului doi de Linux si faptul ca de-a lungul anului trecut ne-am consolidat pozitia de lider de piata global. Multi analisti ai industriei cred ca Linux va continua sa se isi dezvolte rapid sistemul de operare de-a lungul urmatorilor 3-5 ani, astfel si noi suntem increzatori in posibilitatile noastre de a reusi.

Charlie Peters mai declara: am fost foarte incantati de veniturile companiei si de performantele acesteia de-a lungul trimestrului. Intram in anul fiscal 2006 cu optimism in ceea ce priveste oportunitatile de afaceri, bazandu-ne pe o piata puternica si pe pozitia noastra de lider. Suntem increzatori in capacitatile viitoare de flux de numerar ale companiei avand in vedere extinderea programului nostru de reinvestire a actiunilor, care a fost dat publicitatii de curand.
Informatii importante de-a lungul ultimului trimestru:

- Pentru prima oara in istorie, Red Hat a vandut la peste 10.000 de clienti intr-un singur trimestru, avand vanzari record de 175,000 de licente si reinoiri de licente.

- In timpul trimestrului, Red Hat a fost numit furnizorul de valoare si de incredere numarul unu dintre toti furnizorii de tehnologie, conform unui studiu cuprinzand peste 1.000 de manageri de top si specialisti IT realizat de Ziff Davis.

- Contributia canalelor partenere a continuat sa creasca, cu un procentaj de la canale indirecte de 56% provenind din comenzi in ultimul trimestru al anului fiscal 2005, pana la 51% in trimestrul anterior si 43% in primul trimestru al anului fiscal.

- Investitii semnificative in operatiuni internationale, culminand cu o crestere a acestora mai mare de 60% de-a lungul anului.

- Numarul de aplicatii software si hardware si platforme care au sprijinit Red Hat Enterprise Linux a depasit 1.800 la sfarsitul anului fiscal 2005, o crestere de peste 80% comparativ cu anul precedent.

- Compania a scos pe piata Red Hat Enterprise Linux 4 de-a lungul trimestrului, acesta reprezentand un upgrade major la standardul de oferte si optiuni pentru platformele Linux deja existente.

Despre Red Hat

Red Hat, furnizorul lider in lume de open source si Linux are sediul central in Raleigh, NC si birouri satelit in intreaga lume. Red Hat conduce solutiile de Linux si open source in mainstream prin realizarea unei tehnologii accesibile de inalta calitate si care are costuri scazute. Red Hat ofera software pentru sisteme de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management. Red Hat ofera de asemenea suport, training si servicii de consultanta clientilor sai din intreaga lume si prin intermediul parteneriatelor sale top-tier partnerships. Strategia Red Hat de Open Source le ofera consumatorilor un plan pe termen lung pentru construirea infrastructurilor care se bazeaza pe folosirea tehnologiilor open source cu o concentrare pe securitate si usurare a managementului. Mai multe detalii la: http://www.redhat.com.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor autorizat al produselor Red Hat in Romania. Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).
Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonalds, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri