Samsung si Sony Ericsson au lansat de curand telefoane care pot concura si cu iPod
Conceptul all-in-one a mai fost incercat de-a lungul timpului, in special la electrocasnice. Televizorul cu radio si DVD player si chiar frigiderul conectat la Internet nu au avut un succes rasunator. In schimb, un telefon care este PDA, mp3 player si camera foto suna mult mai tentant pentru multi dintre noi. Mai mult, specialistii spun ca telefoanele ar putea reprezenta moartea acestor gadget-uri care, incet-incet, sunt absorbite de mobile. Poate nu moartea, ci transformarea acestora este cuvantul cel mai potrivit. Sa luam PDA-ul, ale carui functii au fost integrate pentru prima oara in telefonele mobile: la inceput numai agende si calendare, ajungand acum ca unele mobile sa nu fie cu nimic mai prejos decat un PDA.

Drept urmare, o data cu aparitia smart-phone-urilor, au inceput sa scada vanzarile de PDA-uri. Si atunci ce puteau face producatorii de PDA-uri decat sa integreze functii de telefonie in produsele lor. Printre primii au fost cei de la Treo si, mai nou, chiar si cei de la Hewlett Packard au scos un hibrid intre telefon si PDA. Produse care in mod traditional nu se concurau au inceput sa se lupte pentru acelasi segment de consumatori.

Probabil ca, la un moment dat, se va ajunge la un produs bine definit pe care sa-l produca si unii si altii, este de parere Bogdan Vinca, reprezentant Sony Ericcson Romania. Un nou front de razboi s-ar putea deschide si in cazul camerelor de fotografiat digitale. Aceasta lupta a schimbat chiar si modul in care arata unele telefoane. Telefoanele noastre au asa-numitul front dual. Daca pe partea din fata sunt ca un telefon, pe spate seamana cu camere de fotografiat Sony Cyber Shot. Tendintele arata ca cei care folosesc telefonul mobil vor sa faca si fotografii. Este un lucru pe care noi ne axam, spune Vinca. Ultima piata pe care au atacat-o producatorii de telefoane mobile a fost cea de mp3 playere.

Cei de la Samsung au lansat modelul SPH-V5400 care are intregat un hardisk ce permite stocarea a sute de mp3-uri. Mai mult, a fost lansat si telefonul Sony-Erricson Walkman, care are memorie expandabila pana la 2 GB. Bineinteles ca telefoanele care sa contina toate functiile posibile nu vor scoate din joc toata concurenta. Cei pasionti de fotografie sau de muzica vor prefera in continuare niste aparate dedicate. Totusi, pentru amatori, solutia all-in-one se va putea dovedi cea mai buna alegere.

Treo 650

Procesor: Intel PXA270 312 MHz memorie
Sistem de operare: Palm OS 5.4
Ecran: TFT, 320 x 320, cu 65.000 de culori
Memorie: 21 MB intern, suporta carduri de memorie
Camera foto: 0,3 MP
Altele: Tastatura, Stylus, Real Player
Pret: 619 euro + TVA

Sony Ericsson Walkman W800

Display TFT, 176 x 220, cu 256.000 de culori
Ringtones Type Polyphonic (40 canale), MP3
Memorie: Pana la 2 GB. Inclus la vanzare un card de 512 MB
Camera Foto: 2 MP, video, flash
Altele: MP3 player, radio, Bluetooth, Video player
Pret: aproximativ 500 de euro
In Romania, va fi lansat in toamna acestui an.

Nokia 9500

Sistem de operare: Symbian OS
Ecran 1: TFT, 640 x 200, 65K culori
Ecran 2: LCD 128 x 128, 65K culori
Memorie: 80 MB intern, suporta carduri de memorie
Camera foto: 640x480, video
Altele: Fax, Bluetooth, Java, Wi-Fi, Player Mp3, tastatura
Pret: 600 de euro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri