Societatea MobiFon, operatorul retelei GSM Connex, a selectat compania suedeza Ericsson drept furnizor si integrator al retelei de voce si date de generatia a treia (3G), informeaza un comunicat al Ericsson Romania. Documentul nu precizeaza valoarea contractului sau durata acestuia.

Prin acest acord, Ericsson va furniza si va implementa elemente din reteaua de baza si radio 3G, livrand, totodata, si serviciile de integrare si optimizare a retelei.

De asemenea, furnizorul va asigura serviciile de dezvoltare a competentei si suportul tehnic pentru solutiile furnizate.

La sfarsitul lunii septembrie 2004, MobiFon a testat, in parteneriat cu Siemens si Ericsson, o retea de telefonie de generatia a treia (3G), fiind efectuate o serie de apeluri de video-telefonie intre locatii situate in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca si Brasov.
Conform afirmatiilor reprezentantilor operatorului, Connex intentioneaza sa lanseze comercial primele servicii de telefonie 3G in cursul acestui an.
MobiFon, unul dintre principalii operatori de telefonie mobila din Romania, avea 4,91 milioane clienti la finalul anului 2004.

Ericsson este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de echipamente de telecomunicatii.
Telefonia mobila de generatia a treia permite utilizatorului acces rapid la Internet, transfer de date, imagini, ascultarea de muzica pe telefonul mobil, precum si vizualizarea paginilor web cu elemente grafice si servicii de localizare.

Primul serviciu de telefonie 3G din lume a fost lansat, in octombrie 2001, de catre compania nipona NTT DoCoMo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri