Andrei Covaci, in varsta de 12 ani, din Romania, a castigat locul al doilea la categoria 10-13 ani, in cadrul premiilor Future Makers, organizate de Liberty Global, grupul din care face parte UPC Romania. Tanarul a creat un robot care poate monitoriza nivelul de CO2 dintr-o sala de clasa si poate anunta profesorul daca acest nivel depaseste limitele acceptate.

Competitia este o initiativa care isi dore� te sa creeze metode captivante prin care tinerii cu varste cuprinse intre 10-17 ani pot invata aptitudinile de care au nevoie pentru a avea succes in economia digitala si, totodata, pentru a crea un impact social pozitiv.

„E minunat cand vezi tineri extrem de creativi si talentati participand la un program menit sa-i determine sa inventeze lucruri prin intermediul programarii! Anul acesta a fost unul plin de miracole si creativitate si este esential ca aceste oportunitati sa fie sprijinite in continuare pentru viitorul acestor tineri!” explica Bill Liao, Co-fondator al CoderDojo, reteaua globala de ateliere gratuite de programare pentru tineri.

Deliberarea in competitia Future Makers a fost realizata cu ajutorul a trei jurati – Severina Pascu (Managing Director, UPC CEE), Tony Hanway (Managing Director, Virgin Media Irlanda) si Bill Liao (Co-fondator al CoderDojo), care au selectat patru castigatori.

Castigatorii din categoria 10-13 ani sunt Giulio Muratori din Italia (locul 1) si Andrei Covaci din Romania (locul al 2-lea), in timp ce la categoria 14-17 ani, competitia a fost castigata de Aoife Kearins din Irlanda (locul 1) si de Roland Horváth din Ungaria (locul al 2-lea).

“UPC incurajeaza tinerii sa-si dezvolte cat mai mult abilitatile de programare, pentru ca lumea sa devina un loc mai bun. Prin UPC Future Makers imbinam abilitatile tinerilor cu tehnologiile digitale pentru a avea un impact social pozitiv, a� a ca sunt foarte fericita ca printre castigatori s-au aflat tineri talentati din Romania si Ungaria. Ii felicit pentru aceasta realizare si ii incurajez sa-si urmeze pasiunea mai departe, ca sa poata deveni extrem de buni in materie de programare si sa contribuie la un viitor mai bun.”, a declarat Severina Pascu, managing director, UPC CEE.

Pentru a sarbatori reusitele, castigatorii locului 1, din cele doua categorii de varsta, vor fi invitati intr-o excursie de 2 zile la Amsterdam, capitala europeana a inovatiei, unde vor avea ocazia sa exploreze orasul, sa intalneasca inventatori care sa ii inspire si sa afle mai multe despre Liberty Global. Castigatorii locului al 2-lea vor primi echipamente de programare si robotica pentru a-si dezvolta, in continuare, proiectele viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri