Rechemarile laptopurilor echipate cu baterii Sony au dus la scaderea profitului companiei in trimestrul patru din anul sau fiscal cu peste 90% comparativ cu perioada precedenta din 2005, toate afacerile companiei fiind afectata de problemele diviziei de componente PC

Sony Corp. a afisat un profit trimestrial de 18,8 milioane de dolari, in scadere cu 94% comparativ cu perioada similara din 2005 cand compania a raportat 315,24 milioane dolari profit net. Scaderea a fost cauzata de probleme intampinat pe segmentul de componente PC si de costurile finalizarii consolei de jocuri PlayStation 3.

Retragerea de pe piata a 9,6 milioane de baterii Sony care echipau laptopuri produse de aproape toti marii producatorii de PC-uri din lume s-a soldat cu o pierdere trimestriala de 564 milioane de dolari. In plus, aceste probleme tehnice au dus la afectarea imaginii Sony, care a raportat o scadere a vanzarilor si pe alte segmente de afaceri. Sony a inregistrat vanzari de 20,46 miliarde dolari, in usoara crestere fata de 18,8 miliarde dolari in urma cu un an, dar sub estimarile initiale ale analistilor, scrie presa internationala.

Si divizia de console a grupului a raportat o pierdere semnificativa de 481 milioane de dolari, aceasta fiind pusa pe seama problemelor tehnice ale noii console PlayStation 3. Producatorul a amanat deja de mai multe ori lansarea acesteia pe piata, oferind competitorilor un avantaj net.

PlayStation 3 va fi lansata luna viitoare in Japonia si SUA, urmand ca in Europa sa fie lansata abia in martie 2007. Sony a raportat pierderi pe acest segment in urma investitiilor masive realizate in remedierea problemelor tehnice si in urma oferirii produsului la un pret mai mic, acesta fiind deja achizitionat in avans de mii de impatimiti ai jocurilor video (spre exemplu, reducerea de pret este de 20% in Japonia).

Pe segmentul de produce electronice, Sony a inregistrat in perioada mentionata o scadere a profitului de 71 de procente pana la 88,48 milioane de dolari.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »