Principalul producator mondial de imprimante si aparate foto digitale Canon Inc. a anuntat joi ca profiturile inregistrate in al treilea trimestru al 2006 s-au majorat cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand 1,45 miliarde dolari, pe fondul vanzarilor substantiale.

Grupul Canon, care are drept obiectiv depasirea, pentru a saptea oara consecutiv, a recordului anual de profituri, se bazeaza pe cererea in crestere pentru gama larga de produse pe care le ofera atat clientilor obisnuiti cat si celor profesionisti.

Canon a inregistrat profituri operationale de 172,69 miliarde de yeni (1,45 miliarde de dolari) in cel de-al treilea trimestru al anului curent, fata de suma de 143,6 miliarde de yeni inregistrata in aceeasi perioada a anului 2005.

Profitul pentru al treilea trimestru al 2006 se apropie de estimarile facute de un grup de analisti pentru Reuters, care preconizau un nivel al profiturilor de 175 de miliarde de yeni. Se asteapta ca vanzarile pe plan international ale grupului nipon sa fie substantiale, pe plan intern insa cifra de vanzari fiind mai modesta decat era preconizat.

Canon si-a majorat si estimarile anuale in ceea ce priveste profiturile operationale, momentan firma nipona mizand pe o suma anuala de 691 de miliarde de yeni, in usoara crestere fata de nivelul precedent de 690 de miliarde. in aceeasi perioada a anului trecut, canon mizase pe un nivel al profiturilor anuale pentru 2005 de 583 de miliarde de yeni.

Piata estima ca grupul nipon sa afiseze estimarile privind profitul anual cu 20% mai mari fata de anul precedent, atingand valoarea de 697 de miliarde de yeni. "Ne asteptam la un nivel ridicat al cererii pentru imprimantele cu laser si la camerele foto digitale in urmatorul trimestru, care ar compensa cererea mai scazuta pentru imprimantele cu jet sau cele monocolore", a declarat, citat de NewsIn, un analist al Nikko Citigroup, Satomi Ushioda, cu putin timp inainte de anuntul facut de Canon Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri