Mai mult de jumatate dintre firmele romanesti aloca pentru securitate mai putin de 2% din bugetele IT, iar majoritatea companiilor folosesc doar metode de baza pentru securizarea datelor, au declarat, joi, reprezentantii firmei Gecad.

Cele mai multe firme romanesti trateaza cu superficialitate securitatea informatica, peste jumatate dintre ele alocand mai putin de 2% din bugetele de IT, iar aproximativ 65% aloca sub 5% din aceste bugete, au precizat reprezentantii companiei.

Majoritatea companiilor utilizeaza intre doua si patru tehnici de securizare a datelor. Mai mult de opt sau noua tehnici de securizare folosesc bancile, companiile telecom, administratia publica si unele firme cu activitate in domeniul comertului, a declarat, citat de NewsIn, directorul general Gecad Net, Gabriela Mechea, in cadrul seminarului "Piata solutiilor de securitate IT din Romania in anul 2006" din cadrul "Zilelor Biz".

Ingrijorator este faptul ca, desi multe companii se confrunta cu atacuri informatice, majoritatea nu raporteaza aceste atacuri, pentru ca, in primul rand nu stiu unde si in al doilea rand nu au incredere in autoritati, a mai spus Gabriela Mechea.

Datele oferite joi sunt obtinute in urma unui studiu realizat de Gecad cu ajutorul companiei de consultanta Avantera.

Studiul a fost realizat pe un esantion care a inclus 411 companii, selectate din grupul primelor 3500 de csocietati romanesti, clasificate dupa cifra de afaceri. Esantionul folosit pentru studiu este reprezentativ numai pentru primele 1600 de companii dupa cifra de afaceri, care impreuna generaza peste 80% din PIB, potrivit reprezentantilor Gecad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri