Compania care va reusi sa lanseze prima noua tehnologie pe piata va castiga o parte substantiala din aceasta
Companiile Intel Corp. si Advanced Micro Device Inc. (AMD) se intrec pentru a introduce un procesor cu doua cipuri, ceea ce ar reprezenta cea mai mare schimbare din ultimii zece ani in ceea ce priveste tehnologia computerelor personale, transmite Reuters, citata de agentia Mediafax.
Dupa ce actualele cipuri si-au atins limitele de viteza, Intel si AMD incearca sa avanseze prin combinarea a doua cipuri intr-unul singur.

Rezultatul este un singur cip care poate realiza, concomitent, mai multe operatiuni. Pentru unele aplicatii - cum ar fi cele multimedia care sunt considerate vitale pentru dezvoltarea industriei computerelor - cipul "dublu" reprezinta un castig imens. "Dupa unele standarde, acest nou tip de procesor intrece tot ce s-a facut pana acum", a declarat Martin Reynolds, analist la Gartner Inc.
Atentia observatorilor s-a indreptat catre producatorii de calculatoare, dupa ce unii experti din domeniu au publicat, recent, informatii despre noul produs Intel, numit "Extreme Edition", inainte ca acesta sa devina oficial disponibil. In general, comentariile au fost pozitive, desi unii au remarcat caldura puternica pe care o degaja procesorul.

Competitia seamana cu cea intre Coca-Cola si Pepsi, sustin analistii

Presedintele Intel, Paul Otellini, a declarat, marti, la Washington, ca noul produs va fi disponibil incepand cu luna mai. AMD, care anuntase ca isi va lansa noul produs la mijlocul acestui an, da semne ca este posibil ca acest termen sa fie devansat.

Compania a informat presa ca ar putea anunta vesti importante pe 21 aprilie, la New York, in cadrul unui eveniment care va sarbatori doi ani de la lansarea cipului Opteron, folosit pentru servere.

Fiecare dintre cele doua companii va trebui insa sa depuna eforturi sustinute si sa nu faca nici o greseala pentru a-si putea depasi rivalul, a declarat Apjit Walia, analist al RBC Capital Markets. "Competitia seamana cu cea dintre Coca-Cola si Pepsi. Are prea putin de-a face cu gustul, totul depinde de marca si de fabricatie", a continuat acesta.

Anul trecut, atat Intel, cat si AMD si-au intensificat eforturile de trecere la noua generatie de microprocesoare. Castigurile obtinute in anii '90 au inceput sa stagneze si a devenit clar ca viitorul il constituie multiprocesoarele ce ofera computerelor posibilitatea de a executa mai multe operatiuni in acelasi timp. In cele din urma, este posibil ca ambele companii sa isi lanseze noile produse la cateva saptamani sau luni diferenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri