Eastman Kodak Co. se afla pe drumul cel bun in ciuda faptului ca a raportat un nou trimestru cu pierderi, scrie Financial Times. Compania a raportat 37 milioane de dolari pierderi in Q3 comparativ cu 914 milioane de dolari in urma cu un an, oficialii Kodak afirmand ca grupul american va reveni pe profit in perioada urmatoare.

Cu toate acestea, Kodak a schimbat estimarile privind veniturile din 2006, acestea fiind preconizate a fi mai mici cu sase procente, comparativ cu estimarea precedenta de trei procente.

Anul trecut, compania cu o traditie de 127 de ani, a facut cunoscute planurile sale de a da afara 10.000 de angajati, fata de cele intre 12.000 si 15.0000 de locuri de munca la care planuisera sa renunte, conform targetului stabilit in ianuarie 2004. Pana acum, au fost dati afara 20.500 de angajati, inclusiv 1.630, in acest semestru.

Pentru a obtine un profit mai ridicat din business-ul digital, Kodak urmareste sa transfere manufacturarea de camere digitale, companiei Flextronics Ltd. In anul 2005, pentru prima data, Kodak a inregistrat mai mult profit din vanzarile de imagine digitala fata de filme pentru camerele foto, si a castigat 161 milioane de doalri profit din digital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Liviu Dragnea anunta modificari ale legislatiei pentru zilieri