Jocurile de noroc online trebuie reglementate mai clar, nu interzise, a declarat, marti, secretarul britanic al culturii Tessa Jowell, in replica la masura de interzicere a acestei activitati in Statele Unite ale Americii, la inceputul lui octombrie.

"In ceea ce priveste jocurile de noroc online, avem trei alternative: sa lasam piata sa decida, sa interzicem sau sa reglementam", a precizat Jowell pentru postul de radio BBC.

"Daca jocurile de noroc online vor fi interzise, acestea vor trece in sectorul economiei subterane", a declarat Jowell. "Intentia noastra de a reglementa acest sector a primit reactii pozitive".

Presedintele american George W. Bush a ratificat la inceputul lunii octombrie proiectul de lege privind interzicerea platilor catre site-urile de jocuri de noroc. Acest lucru a fortat companiile britanice PartyGaming, 888,Sportingbet si Leisure & Gambling sa renunte la operatiunile lor din SUA.

De la aplicarea acestei legi, valoarea de piata a acestor companii a scazut cu miliarde de dolari. Sectorul jocurilor de noroc online este momentan impartit intre companiile care au decis sa paraseasca Statele Unite si operatorii particulari care sunt pregatiti sa isi mentina activitatile in mod ilegal, acceptand plati din afara Statelor Unite.

In cursul anului viitor se va aplica in Marea Britanie noua legislatie care reglementeaza activitatea companiilor de jocuri de noroc online si care prevede o clauza de "responsabilitate sociala" in acordarea licentei de functionare.

"Vrem sa ne asiguram ca tinerii si cei care vor sa viziteze site-urile de jocuri de noroc online sa o poata face intr-un mod sigur", a incheiat Jowell.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noile norme ale jocurilor de noroc, disecate cu sefa OJNC
Setari Cookie-uri