Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare pe Internet, a achizitionat JotSpot, unul dintre cei mai mari producatori de software pentru afaceri. JotSpot este o companie de tip start-up din Sillicon Valley JotSpot, care a avut o contributie esentiala la lansarea pietei pentru software-ul colaborativ de afaceri, anunta Bloomberg.

Aceasta actiune reprezinta o noua mutare in expansiunea companiei care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet pe o piata dominata de Microsoft.

Achizitia este parte a eforturilor companiei cu sediul in Mountain View de a oferi utilizatorilor o gama cat mai larga de aplicatii web prin care sa concureze astfel solutiile software marca Microsoft. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Miscarea Google de a cumpara JotSpot continua astfel strategia de achizitii care s-a concretizat recent prin achizitionarea YouTube, un site care permite utilizatorilor sa incarce si sa vizioneze videoclipuri de orice fel, fara a percepe nicio taxa in schimb. Valoarea tranzactiei poate fi considerata ca fiind una din cele mai mari din idustrie: 1,65 miliarde de dolari, care vor fi platiti de Google prin pachete de actiuni.

De asemenea, la inceputul acestui an, Google a achizitionat firma Upstartle, o companie din Silicon Valley care furnizeaza o solutie online de procesare a textelor. Oficialii Google nu au dat publicitatii nici atunci valoarea tranzactiei prin care a preluat compania Upstartle. Acea mutare a pozitionat Google in competitie directa cu cei de la Microsoft care sunt lideri pe piata editoarelor de text prin aplicatia Word.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si