Operatorul de telefonie fixa RCS&RDS considera ca amanarea reducerii tarifelor de interconectare ce pot fi percepute de cei doi lideri ai telefoniei mobile, Orange si Vodafone, este lipsita de ôo baza realaö
ôRCS & RDS S.A. a luat act cu surprindere de intentia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) privind amanarea celei de a doua etape de reducere a tarifelor maxime ce pot fi percepute de catre Vodafone Romania si Orange Romania pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor, in conformitate tot cu deciziile ANRC ô, au afirmat reprezentantii companiei.

Operatorul de telefonie fixa precizeaza ca deciziile mentionate au fost adoptate pentru a determina pe cei doi operatori de telefonie mobila la respectarea unor obligatii legale cu privire la fundamentarea in functie de costuri a tarifelor de interconectare, consecinta directa remarcata in piata fiind tarife mai mici catre utilizatorii finali.

RCS&RDS si-a argumentat pozitia prin faptul ca, desi tarifele de terminare rezultate in urma adoptarii de catre ANRC a unui model propriu de cost, se inscriu in evolutia tarifelor de terminare in retelele mobile de la nivelul tarilor din Uniunea Europeana, ôANRC revine intr-un mod inexplicabil asupra acestor tarife, fara sa mai fi fost efectuat intre timp un alt model de cost, o alta analiza de piata sau fara sa fi fost aduse la cunostinta autoritatii noi date si informatii care sa justifice emiterea unei alte decizii de catre ANRCö.

Compania precizeaza ca decizia ANRC, care este autoritatea publica in domeniu, determina ô un climat impredictibil pentru dezvoltarea investitiilor pe piata comunicatiilor electronice din Romania si indepartand insasi autoritatea de atingerea propriilor obiectiveö.

ôDin punctul de vedere al companiei noastre, consideram ca cel mai important rezultat al acestei amanari va fi impactul direct asupra tarifelor oferite consumatorilor pentru convorbiri catre retelele mobile, consumatorii fiind in centrul preocuparilor noastre dintotdeauna, pentru a le oferi servicii de calitate si competitiveö, mentioneaza compania.

RCS&RDS doreste ca ANRC sa retraga proiectele de decizii mentionate, tinand cont de observatiile si de propunerile formulate de jucatorii din piata. ANRC a deschis in urma cu doua saptamani perioada de consultare publica pentru intarzierea cu o luna a celei de-a doua etape a reducerii tarifelor de interconectare practicate de operatorii dominanti de telefonie mobila (Vodafone si Orange) pe motiv ca media tarifelor de interconectare la nivel european este cu mult peste tarifele de interconectare din Romania.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri