Orange si Vodafone, principalii jucatori pe piata telefoniei mobile din Romania, au anuntat aproape concomitent extinderea serviciilor de comunicatii 3G, Vodafone aflandu-se in acest moment in fara concurentului sau
Vodafone Romania a anuntat printr-un comunicat extinderea serviciilor 3G si in Deva, ucand aria de acoperire la 23 de orase. Vodafone Romania doreste sa puna la dispozitia cat mai multor clienti serviciile sale 3G, prin extinderea continua a acoperirii retelelor 3G si 3G Broadband, in noi orase. Cu peste 230.000 de utilizatori 3G in septembrie 2006 si cu avantajul competitiv dat de introducerea noilor servicii 3G Broadband, Vodafone Romania si-a propus sa conduca piata prin inovatie tehnologica si prin oferirea unei experiente superioare de utilizare a noilor servicii, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

In acelasi timp, Orange si-a extins acoperirea 3G la 10 orase, ieri fiind adaugate pe lista sase localitati: Craiova, Ploiesti, Bacau, Baia Mare, Sibiu si Satu Mare. Serviciul Orange a fost disponibil initial in Bucuresti si Timisoara, iar dupa o luna, a devenit disponibil si pentru utilizatoirii din Brasov si Cluj. Compania a raportat 30.000 de clienti la numai doua zile dupa lansare.

Aria de acoperire a Vodafone include 23 de orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta, Ploiesti, Craiova, Iasi, Sibiu, Oradea, Arad, Targu Mures, Pitesti, Galati, Braila, Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia, Bistrita, Turda, Buzau, Bacau si Deva.

Orange doreste insa sa prinda din urma principalul sau concurent, anuntand ca va extinde serviciile 3G in toate resedintele de judet, in 2007 si va oferi o serie de servicii noi, precum videoconferinta si mesageria video. Compania a raportat 30.000 de clienti la numai doua zile dupa lansare.

Compania a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, 7,49 de milioane de clienti, pe piata romaneasca, in timp ce Vodafone anunta la sfarsitul primului semestru al anului 6,7 milioane de clienti.

Recent, celor doi concurenti li s-au adaugat RCS&RDS si Telemobil (Zapp), care au castigat ultimele doua licente 3G scoase la licitatie de catre autoritatile din domeniu. Procesul de acordare a licentelor nu s-a incheiat inca, Cosmote, principalul perdant al licitatiei, anuntand ca evalueaza posibilitatea de a actiona in instanta decizia autoritatilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri