Conform datelor furnizate de serviciul ThreatSense.net, s-a realizat o analiza statistica la nivel global, ce arata ca Win32/Stration ocupa primul loc in topul celor mai frecvente amenintari informatice detectate de sistemul antivirus NOD32 in decursul lunii octombrie, subclasand amenintarea informatica HTML/Phishing.

ThreatSense.Net reprezinta un sistem de avertizare online, integrat sistemului antivirus NOD32, ce colecteaza informatii valoroase in ceea ce priveste infiltrarile curente, in mod direct, de la utilizatorii din intreaga lume.

Trimiterea acestor informatii reprezinta o optiune. In cazul in care utilizatorul decide sa trimita informatia, nu numai ca aceasta este anonima, dar toate documentele si fisierele ce contin date importante sunt excluse din procesul de trimitere.

In decursul lunii octombrie , Win32/Stration a inregistrat o propagare masiva, fiind detectate zeci de variante ale acestui vierme informatic. Astfel ocupa prima pozitie in top cu 4,15% din total. Stration.KG se raspandeste prin intermediul e-mail-ului, fiind trimis utilizatorului in cadrul unui atasament.

Al doilea loc este ocupat de Win32/TrojanDownloader.Swizzor cu 3,07% din total. Swizzor a fost una din cele mai detectate amenintari informatice in primele sase luni ale anului, inregistrand o scadere considerabila in ultimele luni. Acest troian poate fi instalat prin intermediul unor web-site-uri capcana sau se poate raspandi prin intermediul e-mail-ului. In momentul in care este executat, acesta instaleaza programe spyware.

Pe al treilea loc se afla HTML/Phishing.gen, ce a atins un procent de 2,50% din total, in timp ce al patrulea loc este ocupat de Win32/TrojanClicker.Small.KJ cu 2,40 procente.Aceasta amenintare redirectioneaza traficul realizat de utilizator catre pagini pornografice.

Celelalte locuri sunt ocupate dupa cum urmeaza:
5.Win32/Adware.Boran cu 2,04%
6.Win32/Netsky.Q, cu 2,00 %
7.Win32/TrojanDownloader.Zlob, cu 1,75%
8.Win32/Adware.DM, cu 1,64%
9.Win32/Brontok.A, cu 1,41%
10.Win32/Adware.180Solutiones, cu 1,38%.


Inca de la lansare, din luna martie a anului 2005, ThreatSense.net a reusit sa stranga informatii de la peste 2.500.000 de utilizatori, numarul acestora tinzand sa creasca. ThreatSense.net reprezinta un serviciu foarte important, deoarece furnizeaza informatii globale cu ajutorul carora imbunatatim sistemul de protectie oferit clientilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri