“Viitorul suna bine” era un slogan folosit de o cunoscuta companie de telefonie cu ceva ani in urma, insa ritmul schimbarilor actuale din industria tehnologica ne duce cu gandul la o evolutie rapida in toate sectoarele cheie ale economiei globale. Multi ar spune azi ca “viitorul este aici”, dar trebuie sa ne intrebam – cum va arata viitorul?

Prezenti la Bucuresti, cu ocazia inaugurarii noului Centru de Servicii Software din Europa de Est, gigantul General Electric a vorbit despre schimbarile pe care industria le traverseaza si despre momentele favorabile la care asistam.

“Cand ne referim la transformarea digitala, vorbim despre schimbarea modului in care industriile lucreaza. Provocarea tuturor este de a incerca sa devenim digitali, iar riscul este acela ca daca o companie nu este pregatita pentru ce va urma, atunci trebuie sa isi puna serios problema de ce exista pe piata si cum ar putea face fata provocarilor din viitor”, spune Pascal Berger (foto cover), vicepresedinte Grid Software Services in cadrul departamentului de Energie al General Electric (GE).

Pentru a preintampina schimbarile la nivel tehnologic, care se petrec cu o repeziciune greu de stapanit, gigantul GE a investit in lansarea platformei PREDIX, un concept similar celui folosit de aplicatiile mobile, doar ca destinat industriilor.

“PREDIX este un software responsabil de conectivitatea echipamentelor – utilizat atat in automatizari, cat si in cazul multor tehnologii aflate in spatele utilizarii energiei”, a mai precizat reprezentantul General Electric.

Predix este primul sistem de operare industrial lansat la nivel global, o platforma pentru dezvoltarea aplicatiilor al carei rol este acela de a conecta industrii, colecta si analiza informatii si acela de a furniza date in timp real pentru optimizarea anumitor procese si operatiuni. Pana in 2020, sistemul Predix va procesa nu mai putin de 1 milion de terabytes pe zi.

“Sectorul energiei va suferi schimbari majore in urmatorii ani – schimbari se intampla zi de zi din ce in ce mai pronuntate, iar impactul va fi unul urias. Energia regenerabila este un exemplu de schimbare, iar acesteia ii vor urma altele. Trebuie sa ne asteptam ca vor urma revolutii in anumite domenii cheie, iar pentru acest lucru este necesar sa fim ancorati in realitate. Tot ceea ce se intampla azi este rezultatul de maine”, a mai adaugat Pascal Berger.

Potrivit specialistilor de la GE, investitiile anuale in cercetare-dezvoltare la nivel local pentru grupul american se ridica la 6-8 miliarde de dolari si reprezinta efoturile companiei de a incerca sa pastreze ritmul cu evolutia la nivel global.

Expertii General Electric vorbesc despre patru piloni de dezvoltare care impulsioneaza schimbarile accelerate din domeniile cheie.

“Decarbonizarea, Digitizarea, Decentralizarea si Electrificarea 2.0 sunt fenomene care schimba complet modul in care traim si care vor pune o amprenta puternica asupra viitorului omenirii. Rezultatele deja se vad, acesta este abia inceputul, dar anii care vor urma vor oferi o perspectiva complet diferita. Trebuie sa ne adaptam si sa pregatim solutiile tehnologice prin care sa reusim sa tinem pasul cu schimbarile din industrii. Avem algoritmi tot mai complecsi, ceea ce face sa existe posibilitati infinite pentru dezvoltare. Trebuie doar sa ne adaptam”, a mai adaugat Berger.

General Electric (GE) a inaugurat in Capitala noul centru de software al companiei care va deservi activitatii din toate colturile lumii.

Echipa General Electric (GE) din Bucuresti are un rol important in dezvoltarea sistemelor informatice pentru actorii principali de pe pietele energetice din Europa, America de Nord si Sud, Australia, Africa si Orientul Mijlociu. Centrul din Bucuresti ofera, in acelasi timp, servicii la fata locului si livreaza majoritatea produselor din portofoliul GE pentru EMS (Sistemul de Management al Energiei), DMS (Sistemul de Management al Distributiei), MMS (Sistemul de Management al Pietei) si Asset Management.

General Electric si-a mutat echipa de circa 130 de angajati in noul proiect de birouri Aviatorilor 8 dezvoltat de NEPI in centrul Capitalei. Spatiul de lucru al GE se intinde pe o suprafata de aproximativ 3.000 mp, la etajele 1 si 3 ale proiectului. Compania beneficiaza de aproximativ 80 de locuri de parcare dintr-un total de circa 200 construite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri