Astfel, UPC Romania a anuntat astazi finalizarea achizitionarii operatorului de cablu Minisat din Targoviste, judetul Dambovita. Prin aceasta achizitie, UPCRomania adauga 28.000 de clienti la cei peste 1.300.000 de clienti pe care ii are in prezent.

Contactati de Wall-Street, oficialii UPC au declarat ca valoarea tranzactiei nu poate fi comunicata oficial, insa comparand alte 'dealuri' incheiate de companie in ultimii doi ani, putem estima aceasta intelegere la cateva milioane de euro.

Achizitia vine dupa ce anul trecut, UPC Romania a mai achizitionat un operator din Roman si anul trecut, alti doi operatori din Bacau.

"Achizitia Minisat face parte din strategia UPC Romania de a-si mentine pozitia de lider pe piata romaneasca de comunicatii prin cablu", se arata intr-un comunicat al UPC.

Cea mai importanta achizitie a fost Astral Telecom, o data cu alte 13 companii, in octombrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC Romania a anuntat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC Romania, prin absorbtie, cu societatile din grupul Astral.

UPC Romania a incheiat anul acesta procesul de preluarea a operatorul de televiziune prin satelit (DTH) Focus Sat, dupa ce anul trecut grupul de telecomunicatii american cumparase 50% din actiunile companiei.

Prezenta in Romania inca din 1992, compania UPC Romania a devenit cel mai puternic furnizor de televiziune, internet si telefonie, extinzandu-si constant gama serviciilor si produselor oferite, ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu.

La inceputul anului 2003, compania a anuntat ca a finalizat procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti).

UPC Romania este lider pe piata serviciilor de comunicatii prin cablu. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.300.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane USD si a devenit cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc.