La un ceai turcesc il am alaturi de mine pe fondatorul LOGO, unul dintre cei mai mari jucatori regionali pe piata de software si, din 2016, proprietarul TotalSoft. Tugrul Tekbulut este deschis si foarte sincer cand imi marturiseste: “Universitatile de profil din Romania sunt mult mai bune, specialistii IT din tara sunt mai buni decat turcii. Aici gasim atat de greu oameni, dar asta ne face sa apreciem si mai mult talentele din pietele in care activam”.

LOGO a achizitionat anul trecut TotalSoft, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de software din tara si o companie cu traditie indelungata.

“In Turcia este mult mai greu sa gasesti oameni talentati, iar cei care sunt foarte buni viseaza sa devina antreprenori de succes mondial. Toti vor sa fie urmatorul Bill Gates! In Romania nu este la fel, ceea ce este bine pentru noi. Mai mult, scoala romaneasca de IT este foarte buna si absolventul mediu din Romania este mai bun decat cel din Turcia”, mai puncteaza Tugrul.

Mai mult, in Romania pastrarea echilibrului intre sexe in companiile software este mai usor de realizat. Astfel, in TotalSoft, 49% dintre angajati sunt de sex feminin, fata de 39% in Turcia. Media de varsta a angajatilor din Romania este putin mai mare decat in sediile LOGO din Turcia – 36 de ani, vs 34 de ani.

Citeste mai multe despre planurile LOGO in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri