Samsung a facut publice estimarile pentru al treilea trimestru al anului, fiind asteptat un record in ceea ce priveste profitul.

Cei de la Samsung se asteapta ca in al treilea trimestru al acestui an sa obtina un profit de 14.5 trilioane de won (aproximativ 12,8 miliarde de dolari) si 62 de trilioane de won (aproximativ 54,7 miliarde de dolari) venituri, potrivit News.ro.

Daca previziunile Samsung se vor adeveri, al treilea trimestru va aduce o crestere de la an la a veniturilor cu aproximativ 28%. Si mai important, profitul operational va inregistra o imensa creste anuala, de 170 de procente.

Principala diferenta fata de acelasi trimestru al anului trecut, care poate justifica macar partial cresterea masiva a profitului, vine din seria de smartphone-uri Galaxy Note care se afla intr-o pozitie diametral opusa anul acesta fata de anul anterior.

Note 7 a fost retras de pe piata in toamna lui 2017 din cauza problemelor cu bateria si, in loc sa aduca venituri companiei coreene, a generat pierderi. La polul opus, noul Note 8 a fost bine primit si are toate sansele sa fie un succes.

Citeste si:
eMAG anunta noi oferte de Black Friday prin aplicatia mobila
eMAG anunta noi oferte de...

Samsung va anunta cifrele oficiale pentru acest trimestru la finele lunii si, tot atunci, va explica si cauzele acestor cresteri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii si electrocasnicele: care sunt trendurile