Microsoft va lansa un serviciu de descarcare de filme prin Xbox Live

Microsoft, cel mai mare producator de aplicatii software din lume, a anuntat ca va lansa un serviciu de inchiriere de filme si vanzare de emisiuni TV descarcate de pe Internet prin intermediul platformei online de jocuri video Xbox Live, anunta Washington Post.

Decizia celui mai mare producator mondial de software de a lansa serviciul respectiv va duce astfel la cresterea concurentei cu Apple si alte companii de profil.

Microsoft va oferi astfel filme produse de Warner Bros si Paramount Pictures si emisiuni TV realizate in studiourile Viacom si CBS prin intemediul platformei Xbox Live Marketplace. Xbox Live Marketplace ofera utilizatorilor o gama larga de fisiere muzicale si alt continut video. Xbox Live are patru milioane de abonati, care au posibilitatea de a comunica si de a se juca impreuna.

Grupul american Microsoft Corp. a anuntat o majorare de 11% a profitului net inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2006 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul rezultatelor bune ale diviziei de baze de date si scaderii pierderilor sectorului de console Xbox 360.

In incercarea de a creste vanzarile inainte de lansarea noilor console de jocuri video promise de Nintendo si Sony, grupul american Microsoft Co. a anuntat de curand ca va lansa o versiune ieftina (bare-bones) a consolei Xbox 360 in Japonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri