Angajeaza circa 480 de angajati in domeniul software si IT, fiind unul dintre cei mai influenti si puternici jucatori din industrie. Implicit, una dintre companiile care analizeaza in detaliu toate miscarile care ar putea sa ii afecteze business-ul, iar CEO-ul companiei, Onder Eren, NU priveste cu ochi buni miscarile recente in domeniul fiscal ale Guvernului PSD-ALDE.

„Masurile din Ordonanta de modificare a Codului Fiscal vor avea un impact asupra costurilor de salarizare pentru toate companiile care isi desfasoara activitatea la nivel local. Totodata, cred ca vor avea un impact inclusiv asupra viitoarelor investitii straine. Romania este centrul IT al Europei, iar noile masuri fiscale ar putea determina investitorii si companiile din IT sa se indrepte pe viitor catre alte piete”, subliniaza, pentru wall-street.ro, Onder Eren, CEO-ul turc al TotalSoft.

Cu alte cuvinte, si Onder considera ca masurile fiscale ale PSD-ALDE, trambitate (fals) ca fiind o „Revolutie Fiscala”, nu sunt deloc de bun augur. Mai mult:

„O solutie de eficientizare la nivel fiscal, care consider ca s-ar plia in Romania, ar fi exemplul din Turcia, care a adoptat solutii de e-government (facturi si arhive electronice care, odata emise, sunt automat inregistrate la autoritatile fiscale). Logo, spre exemplu, are o expertiza vasta in dezvoltare de astfel de solutii”, subliniaza Onder Eren.

„Din punct de vedere al ariei noastre de activitate, pentru TotalSoft, aceste masuri vor implica o serie de modificari la nivelul solutiilor Charisma, pe care le vom implementa in cel mai scurt timp pentru clientii nostri”, continua el.

Citeste aici o analiza amanuntita a business-ului LOGO, proprietarul TotalSoft, dar si planurile companiei pentru compania fondata in Romania.

De o parere similara cu TotalSoft este si Alexandru Lapusan, CEO al Zitec, producator de software si aplicatii care a subliniat, pentru wall-street.ro, ca PSD-ALDE nu fac decat sa descurajeze o industrie foarte importanta pentru tara (circa 8% din PIB) si sa alunge investitorii. Citeste declaratiile sale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri