Ericsson a fost ales de catre RCS & RDS pentru modernizarea retelei sale mobile din Romania, oferindu-le, astfel, abonatilor din tara posibilitatea de a beneficia de servicii imbunatatite de broadband mobil.

Implementarea proiectului va incepe din luna decembrie si va acoperi o perioada de mai multi ani, axandu-se cu precadere pe reteaua ce acopera Bucurestiul si alte orase mari din tara.

Ericsson va inlocui echipamentele deja existente in reteaua Digi ale altor vendori, cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul sau, echipamente ce pot sustine tehnologiile NarrowBand-IoT (NB-IoT) si 5G. Proiectul se axeaza cu precadere pe modernizarea retelei din Bucuresti si alte orase mari, marcand prima colaborare din Romania a celor doua companii.

Contractul prevede si implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS), ce pot sustine servicii 3G si 4G, pregatind, in acelasi timp, reteaua pentru 5G. Noua solutie va sustine servicii de tip Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT), dandu-i RCS & RDS posibilitatea sa lanseze rapid solutii B2B inovatoare si sa identifice si valorifice noi surse de venit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri