Microsoft Corp si Novell, unul din producatorii sitemului de operare Linux, au anuntat in urma cu cateva zile semnarea unui acord in urma caruia cele doua sisteme vor putea functiona pe acelasi hard-disk, aplicatiile unuia dintre ele putand sa fie folosite si daca sistemul de operare folosit este produs de compania rivala.

Cele doua companii au anuntat ieri si sumele de bani platite pentru aceasta afacere. Astfel, Microsoft va plati Novell 442 milioane de dolari in timp ce producatorul versiunii Suse Linux se angajeaza sa plateasca gigantului IT 40 de milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Microsoft, cel mai mae producator de software din lume, va plati Novell un avans de 240 de milioane de dolari pentru a primi dreptul de folosire a aplicatiilor Suse Linux. Potrivit acordului, Microsoft va mai investi 60 de milioane in marketing si 34 de milioane de dolari pentru personalul care se va ocupa de recomandarea si vanzarea solutiilor tehnologice bazate pe cele doua sisteme de operare.

Oficialii celor doi producatori au mai precizat ca au in vedere construirea unei unitati de cercetare care se va ocupa cu imbunatirea modalitatilor in care cele doua sisteme de operare functioneaza impreuna. Cele doua companii vor lucra si asupra interoperabilitatii dintre documentele create in Microsoft Office si OpenOffice

Afacerea Linux a crescut considerabil in ultima perioada potrivit unui studiu IDC, devenind o alternativa pentru utilizarea programelor Windows. Vanzarile de computere cu Linux pre-instalate s-au ridicat in al treilea trimestru din 2006 la valoarea de 1,5 miliarde de dolari, comparativ cu 4,2 miliarde de dolari pentru computerele cu un program de operare Windows pre-instalat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri