La final de 2017, Plaut Consulting Romania, companie specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii de Business Intelligence si master reseller Qlik in Romania, estimeaza incheierea anului cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, din care 65% sunt venituri din implementarea solutiilor de BI.

Conform datelor companiei, anul acesta veniturile din implementarea solutiilor Qlik au crescut cu 25% fata de anul anterior. Cea mai mare investitie a venit din partea companiilor din domeniul retail online si traditional, servicii financiare, banking si asigurari.

In sectorul IMM, bugetul alocat dezvoltarii unei aplicatii de analytics a ajuns si la 50,000 de euro, pentru companiile cu cifre de afaceri de peste 20 de milioane de euro, iar durata implementarii solutiei a fost de aproximativ 2 luni.

„Cea mai mare parte a veniturilor au fost aduse de proiectele de BI cu solicitari de achizitie venite atat de la IT, cat si de la business. Proiectele noastre incep de la o prima prezentare la care clientii afla cum pot utiliza aplicatia pentru a obtine informatii despre business-ul pe care il conduc. Urmeaza o faza de proiect pilot, pe care noi o numim Seeing is Believing, in care construim macheta aplicatiei de analiza. Rata de success in vanzari a acestor proiecte pilot este de 90%”, declara Marius Stoica, Sales Manager South East Europe, Qlik.

In privinta noilor modificari legislative, reprezentantii Plaut sustin ca situatia impozitului ii va afecta in masura in care afecteaza toata piata. Ca parte din sectorul IT, compania va fi influentata si de cresterea costului total, daca salariul se pastreaza la aceeasi valoare neta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri