Dupa primele noua luni ale anului 2006 (ianuarie septembrie 2006), Cosmote Romania a inregistrat venituri de 26,5 milioane euro, si 66,2 milioane euro pierderi nete, pierderi care reflecta investitiile realizate pentru dezvoltarea activitatilor comerciale si extinderea retelei de acoperire la nivel national.
Rezultatele inregistrate dupa primele noua luni ale anului se incadreaza in planurile initiale ale companiei. Fiind primul an operational al Cosmote Romania, pierderile inregistrate sunt inerente, insa ne asteptam la imbunatatiri substantiale in anii urmatori, a declarat Antonis Kerastaris, director financiar al Cosmote Romania.

Numarul clientilor Cosmote Romania a crescut cu 138.000 in trimestru trei si a atins aproape 670.000 la sfarsitul lunii septembrie, cifre care se corespund unei cote de 4,3% din piata de telefonie mobila romaneasca.

Majoritatea bazei de clienti a Cosmote Romania este compusa din utilizatori de servicii preplatite (circa 83%), ca urmare a ofertelor agresive ale companiei pe acest segment, se arata intr-un comunicat al companiei.

Venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament a crescut la 6,2 euro fata de 5,4 euro inregistrat la sfarsitul lunii iunie,oficialii Cosmote precizand ca se asteapta sa continue sa creasca odata cu marirea bazei de clienti si imbunatatirea acoperirii.

In primele sase luni ale anului, Cosmote a inregistrat venituri din servicii de 14 milioane euro, iar valoarea EBITDA (profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare) a fost de minus 30,5 milioane euro.

Reteaua Cosmote a ajuns in prezent la aproape 92% acoperire a populatiei si peste 76% acoperire teritoriala, in urma unor investitii de peste 220 de milioane euro, au declarat recent reprezentantii operatorului, precizand ca se va continua planul de investitii de 450 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni.

Numarul total de utilizatori ai Grupului Cosmote in cele 5 tari in care este prezent se ridica la circa 10 milioane de utilizatori, in crestere cu peste 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri