Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat data la care noul sistem de operare Windows Vista va fi disponibil si pentru clientii persoane fizice. Astfel, incepand cu 30 ianuarie 2007 si publicul larg va putea beneficia de noua versiune a sistemului produs de Microsoft, dar si de Office 2007, un alt produs fierbinte al comaniei americane, anunta BBC News.

Noua varianta a sistemului de operare include imbunatatiri la nivelul interfatei 3D, mai multe optiuni de cautare si un numar mai mare de masuri de securitate. Vor exista sase versiuni ale noului sistem de operare, trei care se adreseaza segmentului de business, doua pentru persoane fizice, iar o varianta de produs care va fi distribuite pe pietele emergente.

Analistii estimeaza ca clientii de business nu se vor grabi sa isi instaleze noul sistem de operare. Potrivit unui sondaj realizat in randul profesionistilor din SUA, doar 17% din clientii corporate au afirmat ca au in vedere trecerea la noul sistem de operare in primul an de la lansare. 41% nu intentioneaza deloc sa inlocuiasca actualul sistem de operare cu Vista in timp ce 35% dintre expertii IT au afirmat ca vor lua o decizie dupa ce vor testa produsul final.

Lansarea Windows Vista a fost amana deja de cateva ori, Microsoft dezvoltand noul sistem de operare de mai bine de cinci ani. Sistemul de operare Windows, in diferitele sale versiuni, este folosit de peste 90% din posesorii de computere din lume, afacerea Windows avand o proportie de 30% din cele 44 de miliarde de dolari cat au reprezentat veniturile companiei in ultimul an fiscal.

Directorul executiv al companiei, Steve Ballmer, a declarat recent ca Microsoft a facut schimbari in cadrul noului sistem de operare Vista, pentru a se conforma solititarilor UE si pentru a asigura compatibilitatea acestui program cu cele produse de companiile rivale.

Ballmer a reiterat aceste declaratii in fata audientei din Madrid si a spus ca Vista va fi compatibil cu regulile europene antitrust. Cu toate ca executivul european nu si-a dat, inca, acordul in privinta sistemului de operare produs de Microsoft, directorul gigantului american s-a declarat increzator in viitoarea comercializare a Vista.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri