Testul utilizeaza tehnologia TD LTE pe principala banda 5G europeana, de 3,5 GHz, si a fost implementat in centrul orasului Bucuresti. Rezultatele au sublinitat potentialul Massive MIMO, prin demonstrarea abilitatii de a oferi o experienta de utilizare mai buna atunci cand multi clienti folosesc reteaua simultan – a fost observat ca de doua ori mai multi utilizatori au folosit reteaua in timpul testului.

"Testul Massive MIMO, dirijat impreuna cu Orange Labs, a servit drept ocazie unica pentru a evalua in avans una dintre functiile-cheie incorporate in mod natural in serviciul 5G din Bucuresti, unul dintre orasele ce va gazdui UEFA Euro2020. In plus, testul a demonstrat o imbunatatire a calitatii experientei clientului (x5 la upload si x2,5 la download), in special cand semnalele radio primite de catre terminale erau slabe, comparativ cu tehnologiile 4G existente pe 3,5 GHz.

Arnaud Vamparys, SVP Radio Networks si lider de grup 5G la Orange, a declarat: “Acest test a confirmat ca a cupla designul inovator 5G cu Massive MIMO poate oferi o acoperire buna la interior in orasele cu densitate mare, refolosind amplasamentele radio Orange deja existente.”

Sursa foto: By GaudiLab