In judetul Buzau sunt peste 7.000 de persoane neocupate analfabete, dintre care 5.000 se semneaza cu degetul, conform datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) care subliniaza, de asemenea, ca are sute de locuri de munca disponibile, insa oamenii nu vor sa lucreze. Buzaul a fost ales, de asemenea, pentru un proiect pilot de digitalizare completa a educatiei.

In judetul Buzau, peste 40% dintre cei 13.000 de beneficiari de venit minim garantat nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Numarul acestora este, fara indoiala, mai mare, multi nefiind cuprinsi in statisticile oficiale.

Situatia este ingrijoratoare, spune Ionel Tonciu, director AJOFM Buzau.

Ministerul Educatiei va lansa, incepand cu acest trimestru, informatizarea claselor in care invata elevii din clasele V-XII, precum si a claselor din invatamantul profesional. Procesul presupune dotarea cu tablete, laptop-uri pentru toti profesorii din judet, table inteligente, videoproiectoare, dar si conectare wireless pentru scoli, conform site-ului MEN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri