Intentiile Intel sunt acelea de a ridica o uzina de asamblare si testare a chipurilor, uzina care va fi construita in sudul tarii.

"Investitia noastra vor aduce Intel o mai mare eficienta si vor imbunatati abilitatile noastre pentru a satisface dorintele consumatorilor, cea ce va face din compania Intel, o companie mult mai competitiva”, a precizat Brian Krzanich, vice-presedintele Intel si general manager pentru partea de montare si testare.

Constructia se presupune ca va incepe in martie. Aceasta va reprezenta prima uzina cu acest profil din Vietnam si prima structura de acest gen a Intel in Asia.

Krzanich a mai precizat ca productia va incepe in cea de-a doua jumatate a anului 2009 si ca Intel planuieste sa angajeze 4000 de oameni. In luna februarie insa, reprezentantii companiei Intel din California anuntasera ca se pun in discutie 1.200 de joburi. Momentul acestui anunt a fost si acela al investitiei care era initial de 300 milioane de dolari (236 mil. euro).

Vietnam se asteapta ca aceasta uzina sa stimuleze profesionalismul in industria high-tech si sa fie un magnet pentru investitii viitoare. In anul 2005, computerele si echipamentele electronice exportate din Vietnam s-au ridicat la 34% pana la 1.44 miliarde de dolari (1.2 milioane euro), in timp ce importurile de computere si electronice s-a ridicat la 26.3% pana la 1.7 miliarde dolari (1.42 miliarde euro).

In luna iulie, Intel nu afisa rezultate foarte bune pe piata si asta pentru ca pierdea cota de piata in fata Advanced Micro Devices Inc. (AMD). Managerii Intel au luat atunci decizia de a reduce preturile, anticiparea unor promotii determinand consumatorii sa amane cumpararea unor produse Intel si reducand implicit profitul companiei.

Compania si-a revizuit si tintele financiare pentru tremestrul trei din 2006, vanzarile fiind estimate intre 8,3 miliarde de dolari si 8,9 miliarde de dolari, fata de 9,4 cat era estimat initial.