Industria IT e in continua crestere in Romania. Am vorbit la emisiunea “Ziua Zero” cu Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software, o companie cu 16 ani de experienta, care face un mix de produse proprii, outsourcing si dezvoltare personalizata.

EXE Software a pornit acum 16 ani cu gandul de a face produse proprii. Cerintele pietei au fost altele, asa ca s-au dus pe zona de custom development si outsourcing, dar si-au dezvoltat si produsele proprii. Compania a ajuns la 80 de angajati si sunt in continua cautare.

“Ne-am adaptat la tehnologii si la nevoile clientilor. Avem clienti de peste 10 ani. Suntem axati pe dezvoltare de software la comanda, custom development, dar oferim si outsourcing. Avem si produsele proprii. A crescut semnificativ cererea de aplicatii in Cloud, nu mai oferim in mod special produsele in forma de licenta, ci de platforma si servicii pe care clientii le utilizeaza fara a fi nevoiti sa faca investitii extraordinare.”, spune Sorin Cosmescu.

Aplicatii web si dezvoltare in Cloud

“Cand am infiintat aceasta companie am vrut sa cream propriile produse. Piata a venit cu alta cerere, zona de custom development si outsourcing si ne-am dus in directia aceasta. Nu am lasat deoparte dorinta noastra de a avea produsele noastre proprii.”, explica Sorin Cosmescu.

“Avem un produs principal, o aplicatie mobila in zona culegerii de date. Poate fi folosita in diverse domenii, de la transport feroviar, pana la companii in industria cosmetica, merchandising, sales force automation.

Activitatea noastra principala sunt aplicatiile web. Lucram cu firme mari, multinationale. Dezvoltam aplicatii web - business, aplicatii de business, CRM, document management, workforce automation. Exista o cerere mai mare din zona aplicatiilor mobile pe care vrem sa o acoperim.”, adauga CEO-ul EXE Software.

Dezvoltare pe toate continentele

Mare parte din cifra de afaceri se desfasoara in Europa de Vest, 14% se desfasoara in America de Nord si Canada, iar dupa aceea urmeaza celelalte, in Africa, America de Sud si Asia (Thailanda, Indonezia, Malaezia).

Cum au ajuns sa lucreze cu firme din atatea continente? “Am avut sansa sa lucram cu firme multinationale. Am avut rezultate bune in Romania si ne-au promovat la HQ si de acolo am reusit sa intram sa fim recomandati catre subsidiare din alte continente. Aveam o aplicatie care ruleaza in momentul de fata in Japonia. Piata din Asia e interesanta. Din punct de vedere al aplicatiilor nu e foarte mare diferenta. In ceea ce priveste zona de contractare, negociere, acolo iti trebuie o pregatire mai speciala ca sa faci fata cerintelor de acolo.”, explica CEO-ul firmei.

Vanzarile se fac din Romania, dar EXE Software este in discutii pentru deschiderea unui parteneriat in Statele Unite.

Cifra de afaceri in crestere

“Am terminat in crestere 2017, 13-14%. Echipa a crescut, suntem la 80 de oameni in companie. Planurile sunt de extindere. Ne extindem birourile si ne pregatim sa aducem noi colegi, pentru ca cererea de la clienti si de la potentialele noi iesiri in piata ne obliga sa facem acest lucru. Cifra de afaceri este 3,4 milioane de euro. 80% din angajati sunt din zona tehnica.”, spune Cosmescu.

Urmareste toata emisiunea pentru a afla cum priveste o firma de IT schimbarile legislative din ultima perioada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri