Elon Musk este un vizionar fara doar si poate si ieri, odata cu lansarea rachetei Falcon Heavy, a dovedit-o inca o data. In varful Falcon, Elon a incarcat o masina Tesla care, se pare, va ajunge mai departe in Sistemul Solar decat se anticipa initial. De departe cea mai scumpa plasare de produs din istoria omenirii, si una la care au acces chiar si potentialii extraterestri.

Masina ar fi trebuit initial sa orbiteze in jurul Soarelui, in apropiere de Marte, insa se pare ca forta de propulsie a fost mai mare decat se asteptau specialistii, astfel incat masina va gravita in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.

Dupa lansare, Tesla a orbitat prin spatiu timp de sase ore, o “excursie” care a fost transmisa LIVE de SpaceX. Acest lucru era menite sa arate US Air Force cateva manevre speciale, urmand ca ulterior masina sa fie propulsata pe orbita finala. Se pare insa ca propulsia a fost ceva mai puternica decat se astepta initial, urmand sa se apropie de orbita planetei pitice Ceres.

Inca nu se stie daca masina se va ciocni de un corp ceresc sau va ramane pe termen nedefinit, poate pana la finalul existentei Sistemului Solar, miliarde de ani, pe o orbita in jurul Soarelui.

Calatoria Tesla demonstreaza insa capacitatea Falcon Heavy de a plasa obiecte grele in spatiul cosmic, lucru extrem de important pentru unele companii precum Planetary Resources sau Deep Space Industries, interesate de a mina apa si metale din asteroizi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri