"Una dintre diferentele pe care le vad in Romania, fata de alte state, este reprezentata de faptul ca oportunitatile oferite de aceasta tara nu sunt exploatate la maxim. Companiile au venit si vin aici pentru a-si reduce cheltuielile, iar asta este o viziune limitate a aceea ce ar putea oferi Romania", precizeaza Andrea Allocco,

De asemenea, reprezentantul Reply Technology considera ca Romania are nevoie de o promovarea mai buna si de o serie de investitii in ceea ce priveste dezvoltarea industriei IT, ca, pe langa companiile de outsourcing prezente pe piata noastra, strainii sa auda si despre centre de inovare.

"O multime de oportunitati sunt pierdute, deoarece initiativele exista doar in randul unui numar mic de jucatori, fara a fi sustinute la scara larga. De asemenea, romanii nu stiu sa se promoveze in strainatate. Vei auzi despre numeroase companii de outsourcing, dar cate centre de inovare exista si sunt promovate?, se intreaba reprezentantul Reply Technology.

Referitor la impactul pe care tehnologia il va avea asupra pietei muncii, Andrea este de parere ca acesta se va resimti in majoritatea industriilor si va ajuta la realizarea mai usoara a unor activitati greoaie si riscante.

"Automatizarea unui numar mare de task-uri repetitive in majoritatea domeniilor de activitate va avea un impact semnificativ asupra pietei muncii si a felului in care se desfasoara anumite activitati. De exemplu, utilizarea dronelor si a realitatii augmentate sau a celei virtuale va facilita efectuarea task-urilor riscante in medii mai putin prietenoase. De asemenea, folosind Big Data, putem identifica o serie de corelatii care ne-au fost straine pana in acest moment", a adaugat reprezentatul Reply Technology.

Reprezentatul companiei este de parere ca va fi o schimbare de paradigma in ceea ce priveste functionarea anumitor companii, pe care le sfatuieste sa nu se concentreze doar pe utilizarea unei singure tehnologii, ci sa le combine pentru a genera o solutie comuna.

Antreprenoriatul in Europa de...
Citeste si: Antreprenoriatul in Europa de Est: cum depasesti provocarile

Reply Technology este o companie de software development fondata in 2015, parte a grupului italian Reply care desfasoara afaceri in mai multe tari din Europa si ale carui venituri se ridica la 800 de milioane de euro pe an.

Sursa foto: By NicoElNino / Shutterstock.com