Prezenti de cativa ani pe scena startup-urilor romanesti, Green Horse Games a lansat anul trecut un nou joc pentru fanii fotbalului si a ajuns la vanzari de 1,7 milioane de euro.

E 2018 si poate te-ai gandi ca nu mai sunt la moda jocurile casual online, dar ai gresi. Cresterea pietei nu e enorma, dar e constanta si nu depinde de atat de multe de fluctuatii care se intalnesc in zona aplicatiilor mobile.

George Lemnaru, fondator al Green Horse Games, a fost invitatul nostru la emisiunea “Ziua Zero”, realizata in parteneriat cu wall-street.ro.

Green Horse Games, venituri in crestere

“Green Horse Games dezvolta jocuri online si mobile pentru fanii fotbalului. Avem Liga Ultras si Bet Wars. Am terminat 2017 cu vanzari in volume de peste 1,7 milioane de euro, iar acum in echipa suntem 13 oameni. De curand ne concentram pe scalarea echipei. Aici e complicat sa aducem oameni care sa fie in acord cu valorile companiei.”, a spus George Lemnaru la emisiune.

Problema angajarilor nu este noua pentru startup-urile din Romania, pentru ca industria e concentrata in outsourcing.

“Un challenge mai e si structura industriei de IT. Foarte multe companii fac outsourcing. Asta inseamna ca majoritatea angajatilor se pricep in stilul care este potrivit pentru outsourcing. Noi avem un stil de lucru diferit. Trebuie sa fii mult mai empatic la jucatorul final, trebuie sa faci teste, trebuie sa fii atent la cifre, sa fii mult mai dispus sa-ti asumi greseli. 70% din codul scris de noi este sters.”, spune Lemnaru.

Dezvoltarea Bet Wars, ultimul joc al companiei

“Cel mai important obiectiv al nostru a fost sa dezvoltam un joc de calitate, cu o retentie foarte buna. Daca prototipul Bet Wars era average, pe parcursul anului l-am adus la cifre interesante si l-am lansat in mai multe tari.La vanzari se putea si mai bine, dar 80% din efortul nostru a fost pe primul obiectiv, de creare de produs si a echipei”, spune CEO-ul companiei.

Pentru a lansa Bet Wars, Green Horse Games a luat decizia grea de a pune in asteptare un alt joc deja existent, cu rezultate chiar bune, adica National Manager.

“Bet Wars e un joc de predictii sportive, ceea ce e diferit de pariuri. Ca jucator trebuie sa pui pronosticuri pe meciuri virtuale si reale. E partea sociala foarte dezvoltata, intri in competitie cu alte grupuri si alti jucatori si este o experienta fun. Am primit feedback-uri foarte interesante. 60% din oamenii care se inregistreaza se intorc. Am avut jucatori care ne-au spus ca datorita Bet Wars s-au lasat de pariuri.”, spune creatorul Green Horse Games.

“Scoatem elementul de bani din joc. Nu esti obligat sa platesti, poti sa joci complet gratuit si nu exista potentialul de castig financiar. Faci lucrul asta pentru faima si distractie. Cand scoti elementul asta motivatia e diferita. La pariuri sunt multi oameni care au un nivel financiar scazut si risca banii si ajung intr-un cerc vicios, in Bet Wars poti doar sa platesti in sistem freemium.”, explica diferenta dintre Bet Wars si pariurile traditionale Lemnaru.

Cat de greu lansezi un joc? Pai Bet Wars e la a cincea varianta, dupa numeroase teste. Pentru a lansa un joc, compania incepe prin a face reclame pe Facebook si vede care e reactia oamenilor. Apoi, odata ce au un numar bun de jucatori, incep testele.

O piata liniara

“Piata a avut o crestere liniara. Fluctuatile pietei ne influenteaza destul de putin. Poti sa ai succes pe o piata mica, dar poti esua pe o piata exponentiala. Principala intrebare este ce te pricepi tu sa faci. Nu urmarim in mod activ o finantare suplimentara. Nu avem o problema din punct de vedere financiar. Daca descoperim o oportunitate de a creste si vrem sa o maximizam, ne vom uita si in zona asta.”, spune Lemnaru.

Cei mai multi utilizatori sunt din Europa de Est. Romania e pe primul loc la vanzari, dar are un procent de 6%, vanzarile sunt impartite. Apoi Europa de Vest si apoi America Latina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri