Magazinul din Miercurea Ciuc este primul din judetul Harghita, iar magazinul Vodafone din Barlad este cel de-al doilea din judetul Vaslui. Noile magazine ofera toate serviciile Vodafone, atat pentru clientii individuali, cat si pentru firme.

Atat Vodafone cat si Orange Romania, in politica de distributie, se concentreaza pe extinderea retelei proprii de magazine. Orange detine o retea de 31 de magazine proprii si de curand a inaugurat un nou magazin, Orange Concept Store, in urma unei investitii de un milion de euro, fiind si primul care transpune un nou concept de imagine, potrivit oficialilor companiei.

Operatorul mobil Cosmote Romania are cea mai buna pozitie in batalia pentru canalele de distributie a serviciilor de telecomunicatii dupa ce Consiliul Concurentei a aprobat in septembrie preluarea de catre compania-mama din Grecia a lantului de telefoane mobile si accesorii, Germanos. Reteaua subsidiarei romanesti a companiei elene are 111 magazine, cea mai mare pe piata de profil, distribuie in prezent doar serviciile Cosmote. Vodafone, la scurt timp, renuntat la reteaua de distributie a Germanos.

Cosmote este astfel pe cale sa limiteze canalele de distributie a ambilor concurenti principali, Vodafone si Orange Romania, pe piata de telefonie mobila din Romania, dupa ce in luna aprilie a incheiat un contract exclusiv cu reteaua Internity, detinuta de grupul francez Avenir Telecom.