Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de anul acesta a luat sfarsit, iar cei de la theverge.com au enumerat unele dintre cele mai interesante trenduri si lansari, dar si pe cele care nu au reusit sa uimeasca audienta.

MWC2018 a luat sfarsit, iar anul acesta au lipsit lansari de flagship-uri din partea mai multor companii, precum HTC, Motorola sau Huawei. In ceea ce ii priveste pe cei de la LG, acestia au venit cu o reinnoire a varfului de gama precedent. Nokia a scotocit prin arhivele companiei si a reinviat modelul Nokia 8810, iar partenerii de solutii hardware a celor de la Google au prezentat primele device-uri pe care va rula Android Go, varianta simplificata a sistemului de operare Android.

Ecranele "fara margini" un trend din ce in ce mai popular

Indiferent ca le numeste full-screen, all-screen, FullVision sau Infinity Display, nu incape indoiala faptul ca recunosti telefoanele moderne din aceste vremuri datorita "ecranelor fara margini". Acest trend a fost regasit in acest an si in lansarea celor de la Asus, al caror Zenfone 5 a venit cu un ecran de 6.2 inci, fata de 5.5 inci, cat avea ultimul lor varf de gama.

Samsung Galaxy S9 si S9 Plus

Duo-ul celor de la Samsung a fost unul dintre principalele attractii de la Congresul Mondial al Telefoniei Mobila. Cu o noua camera foto ce are o diafragma dubla, un cititor de amprente pozitionat sub camera foto si cu unele dintre cele mai bune procesoare din piata, Galaxy S9 are potentialul sa fie cel mai popular smartphone cu Android din acest an.

Nokia 8810

Daca anul trecut au readus la viata Nokia 3310, cei de la HMD Global au mizat anul acesta pe inca o revenire, dedicata celor care se gandesc cu nostalgie la vremurile in care Keeanu Reeves folosea telefonul Nokia 8110 in filmele din trilogia Matrix. Acesta vine cu o noua versiune a indragitului joc Snake, conectivitate 4G si o durata a bateriei de 25 de zile in modulul stand-by.

Chroomebook-urile celor de la Lenovo

Chroomebook-urile celor de la Lenovo s-au integrat bine la MWC 2018, intr-un peisaj dominat de ultimele inovatii din zona smartphone-urilor. Aceste sunt numai bune pentru prescolari, rezistene la socuri si varsarea lichidelor. Modelul 300e integreaza o tehnologie care permite utilizare unui creion obisnuit pentru a interactiona cu ecranul in timp ce Chromebook 500e vine incorporat cu un stilou EMR

Designul iphone-ului X, copiat de alti producatori

Noul design “fara margini” al ecranelor, abordat de tot mai multe companii, le ofera acestora posibilitatea sa se joace cu diverse particularitati ce tin de aspect, posibilitate de care multi jucatori din cei care au fost prezenti la MWC 2018 nu au tinut cont si au ales pur si simplu sa copieze crestatura regasita pe display-ul iPhone-ului X. Insa, niciunul dintre ele nu a parut sa aiba initiativa de a concura cu tehnologia Face ID a celor de la Apple, motivul pentru care regasim acea crestatura in designul smartphone-ului.

Jack-ul de casti, o amintire frumoasa

Unele companii din industria telefoanelor mobile trateaza porturile audio pe care le gasiti in spatele unitatilor de PC ca pe niste lucruri vechi si a caror utilitate nimeni nu si-o mai aminteste. Acest comportament s-a revazut anul acesta la MWC si in cazul companiilor Nokia si Sony, ambele lansat varfuri de gama fara existenta unui jack de casti.

Sursa foto: By peresanz / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri